dimarts, 30 d’abril del 2019

L’UEM C. Ponce s’entrebanca a Sant Fruitós



Les mataronines continuen a les portes de les fases de descens

No va poder ser aquesta vegada. L’UEM va perdre a Sant Fruitós amb un resultat molt ajustat, per només 3 punts de diferència, en un partit marcat pel poc encert de tots dos conjunts (les mataronines van acabar amb un 12 de 36 en tirs de 2 i un 4 de 22 en triples).

El partit va iniciar amb un estira i arronsa de parcials que acabava amb un ajustat 16 a 13 el primer període, mentre un segon quart fluix d’ambdós conjunts continuava la tònica del partit, arribant a la mitja part 26 a 22.

A la represa, l’UEM va treballar per apropar-se al marcador, però les rivals contestaven ràpidament i mantenien la diferència al final del tercer quart (39 a 35). L’últim període, les locals van agafar embranzida (43 a 35 min. 32), que va ser frenada per dos triples de les grogues, primer de Murat i després de Magriña (45 a 43 min. 36). Els darrers minuts es van viure des de la línia de tir lliure, llançant-ne fins a 20 en només l’últim minut, 10 per equip. Malgrat les mataronines en van ficar un més que les rivals (6 de 10 contra 5 de 10), no va ser suficient per capgirar el marcador, finalitzant el partit 56 a 53.

Cal destacar l’actuació de Mariona Teixidó, jugadora que va dirigir l’atac del Bages sumant 32 dels 56 punts de l’equip. La bona notícia per l’equip de Daniel Perdiguero és que l’Igualada, amb qui comparteixen punts, també va perdre. Per tant, les grogues encara poden escalar posicions per sortir de la zona de perill, a falta de 3 jornades pel final de la fase regular.

Al Mora, les mataronines van superar el St. Fruitós per 68 a 43.

St. Fruitós 56 - 53 UEM C. Ponce
UEM C. PONCE: : Cuní (1), Murat (15), Domènech (3), Coll (6), Magriña (14) –cinc inicial– Moya (4), Cobo (3), Martínez (4), Solé (3).

publicat per
http://totmataro.cat/esports/basquet/item/44875-l-uem-c-ponce-s-entrebanca-a-sant-fruitos

Curs de direcció amb el Cor Ciutat de Mataró el 4 de maig

Un imatge del concert de "Bach, Música i Paraula" a Terrassa

Curs d'Iniciació a la Direcció Coral  


El dissabte 4 de maig al llarg de tot el dia, el Cor Ciutat de Mataró i el MEM(Moviment Educatiu del Maresme) organitzen un taller d'iniciació a la direcció coral.

El taller l'impartirà el director del Cor, Jordi Lluch i Arenas i comptarà amb la participació dels cantants del cor com a cor pilot per a les pràctiques dels alumnes.

El taller està dirigit a mestres de música, cantaires, directors de cors, directors de conjunts instrumentals. Es donaran eines per a la direcció, es treballarà el gest, la planificació de l'assaig, l'oïda i la correcció del resultat i es donaran nocions de tècnica vocal i posició corporal.

Es durà a terme durant tot el dissabte 4 de maig als locals de la parròquia de Sant Josep de Mataró i finalitzarà amb un concert del Cor Ciutat de Mataró i els alumnes, dirigit pels alumnes actius del curs, a l'Església de Sant Josep.

Hi ha dues modalitats d'inscripció: alumnes actius (cost 45€, places limitades) i alumnes oients (cost 20€). Pels alumnes actius, el MEM tramitarà el reconeixement de crèdits per 15 hores (inclou presencials i preparació a casa).

Inscripcions
Facebook
Twitter
Instagram
Website

dilluns, 29 d’abril del 2019

Divendres van tenir lloc els jocs florals de la Balmes



El Mataró Feimat derrota el Salt i acaba quart a la Lliga EBA



El conjunt de Charly Giralt tanca la temporada amb bona nota (85-78)

18 victòries, 8 derrotes i 4ª posició a la taula. El Mataró Feimat no ha quedat gaire lluny de poder disputar l’ascens en una temporada que ha tancat superant el Salt al Mora. L’equip de Charly Giralt va guanyar l’últim partit davant la seva afició per escalar una plaça més gràcies, també, a la derrota de l’Esparreguera davant el primer classificat, el CB Tarragona.
El Mataró Feimat volia solucionar el partit contra el Salt per la via ràpida. 31-13 al final del primer quart i, a partir d’aquí, gestió dels avantatges davant un rival que anava a remolc.
Els locals van ser superiors a la pintura gràcies al poder interior de Cabrera (14 rebots) i Omaru Toure (10). Però és que, per a acabar-ho d’adobar, el Salt no va poder fer res davant la formidable inspiració de Jaume Solé; 29 punts, 9 triples per enfilar-se al 50% (9/18) i 22 de valoració.
El penúltim classificat ho va intentar animat per una bona actuació coral (fins a cinc jugadors del Salt van superar els deu punts en anotació), però la llosa a remuntar i la qualitat dels mataronins no van deixar marge a la sorpresa.
Així doncs, el Mataró Feimat tanca una temporada que ha consolidat l’equip del Mora entre els millors conjunts de la categoria. Veurem quins objectius es planteja l’entitat de cara el curs 2019/2020.

Publicat per

diumenge, 28 d’abril del 2019

Avui acaben les representacions de Billy Elliot



Billy Elliot es va estrenar el 3 de març de 2018 i des de la primera representació va tenir una gran acceptació entre el públic assistent a les representacions.

L’acció se situa al comtat de Durham, al nord d’Anglaterra, a mitjans dels anys 80, en un moment de gran conflictivitat social en plena vaga dels miners contra el govern de Margaret Thatcher. Billy Elliot (Joan García / Quim Font) és un nen d’onze anys que creix en aquest entorn. Orfe de mare (Lídia Rovira), Billy viu amb el seu pare (Xavier Codony) i el seu germà (Pol Martínez), que treballen a la mina, i la seva àvia (Paquita de la Hoz).

El seu pare l’apunta a boxa al casal del poble, però malgrat els esforços de l’entrenador George (Quim Llorens) i la companyia del seu millor amic Michael (Quim Font / Josep Maria Pons), a en Billy no li agrada la boxa. Un dia que es queda fins més tard al casal, es troba per casualitat a la classe de dansa de la senyora Wilkinson (Mercè Bellido) i s’enamora del ballet clàssic. El noi començarà a fer classes d’amagat amb la senyora Wilkinson, que li veu possibilitats d’entrar a una de les acadèmies de dansa més importants de Londres, però també haurà de lluitar contra els prejudicis de bona part del seu entorn per poder fer realitat el seu somni.

El cant i el ball són dues potes fonamentals perquè el muntatge tiri endavant: la direcció musical de l’espectacle va a càrrec de Laura Martínez i les coreografies són de Heidi Consegal. En total, a “Billy Elliot” hi ha involucrades més de 70 persones entre intèrprets i equip tècnic.

“Billy Elliot” és el cinquè muntatge que dirigeix Pere Vàzquez a la Sala Cabanyes, després de “L’habitació del nen”, “Adulteris”, “El curiós incident del gos a mitjanit” i “L’Audiència”.

Èxit al West End i a Broadway
L’any 2000 es va estrenar la pel·lícula “Billy Elliot”, que va rebre tres nominacions als Oscar i va tenir una gran acollida per part de crítica i de públic. A partir d’aquest èxit, l’any 2005 el Victoria Palace Theatre del West End londinenc va estrenar el musical basat en la pel·lícula, amb música d’Elton John i llibret de Lee Hall. El musical va guanyar quatre premis Olivier, els més prestigiosos del teatre de Londres.

Posteriorment, el musical “Billy Elliot” s’ha representat arreu del món: Sidney, Seül, Madrid o Nova York, on va guanyar deu premis Tony. 

Direcció
Pere Vázquez
Direcció musical
Laura Martínez
Coreografia
Heidi Consegal

diumenge, 28 de abril de 2019 a les 6 de la tarda
Duració aproximada: 2h i 1/4 (amb entreacte)
www.salacabanyes.cat

dissabte, 27 d’abril del 2019

Partits del cap de setmana


Els sèniors juguen avui dissabte


Avui i demà últimes representacions de Billy Elliot a Sala Cabanyes




Direcció coreogràfica
Heidi Consegal
Direcció musical
Laura Martínez
Direcció
Pere Vàzquez

Representacions
dissabte, 27 de abril de 2019 a les 9 del vespre
diumenge, 28 de abril de 2019 a les 6 de la tarda

Duració aproximada: 2h i 1/4 (amb entreacte)

Reserva de localitats
A taquilla
Divendres i dissabtes de 8 a 9 del vespre
Diumenges a partir de les 5 de la tarda
També tot el dia a
http://entrades.salacabanyes.cat/
Sala Cabanyes
La Riera, 110-120,
Mataró, Barcelona

divendres, 26 d’abril del 2019

El Sant Jordi no s'ha acabat a Mataró: Llibre Gegant de Contes, poesia, dansa, música...

Butlletí cultural de la ciutat de Mataró

 

Sant Jordi

43è Llibre Gegant de Contes

Diumenge, 28 d'abril / 12 h
Plaça de Santa Anna

Un nou capítol del llibre escrit per ciutadans i il·lustrat per artistes de la ciutat.

Presentació de llibre

El Mataró d’en Terri (1918-2000)

Dijous, 25 d'abril / 19 h
Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró
Presentació de la publicació que inclou "El Mataró d'en Terri (1918-2000)" a cura de Manuel Guerrero, assagista i crític, i una edició facsímil d'El manyà encès a cura de Manuel Cuyàs, periodista i escriptor.


Cercavila

Tornem a Can Marfà

Dijous, 25 d'abril / 20 h
Davant de l'Ajuntament
Després que la Família Robafaves i els Nans hagin passat uns dies a l'Ajuntament per Sant Jordi, els gegants tornen a dormir a Can Marfà tot fent una cercavila pels carrers de Mataró.


BiblioLab

Descobrint inventores

Divendres, 26 d'abril / 18 h
Biblioteca Antoni Comas
Projecte TecnoGirlLa il·lustradora i escriptora Sandra Uve ens ajudarà a descobrir què és un invent i farem una visita digital guiada per conèixer les dones inventores més destacades de la història.A càrrec de Sandra Uve. Cal inscripció prèvia.


Activitat familiar

Remeis casolans amb herbes: fem una bossa d'olor

Dissabte, 27 d'abril / De 12 a 13.30 h
Can Boet. Centre de patrimoni arqueològic i natural (CPAN)
Activitat adreçada a famílies amb infants de 5 a 12 anys. Per conèixer algunes espècies de plantes medicinals que viuen a Catalunya i els seus usos principals com a remeis casolans. Activitat gratuïta. Places limitades. Inscripció prèvia al telèfon 93 741 29 30 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h).


Obertura d'exposició

Zona intrusa 12. Prendre la paraula

Dissabte, 27 d'abril / 12 h
M|A|C Espai. Can Palauet
L'exposició recull tota la itinerància als centres educatius del projecte, i de l'activitat de cada un/una dels/les artistes participants, al voltant de les paraules i del llenguatge.


Visita guiada

Vil·la romana de Torre Llauder

Dissabte, 27 d'abril / 12 h
Vil·la romana de Torre Llauder
Visita guiada al jaciment arqueològic de Torre Llauder. Veurem com era la vil·la romana que s'ha conservat i passejarem per les dependències decorades amb esplèndids mosaics de colors, els banys (caldari, tepidari i frigidari) i els dos peristils o patis.


Sardanes

Ballada de Sant Jordi i cloenda del projecte SardaMAT

Dissabte, 27 d'abril / 17 h
Parc Central
Amb la Cobla Premià i els alumnes de les escoles de Mataró que han participat al projecte SardaMat.


Fet a Mataró / Dansa · Música

Gravetat

Dissabte, 27 d'abril / 17.30 i 19 h
Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques
L'EMMM i l'Aula de Teatre de Mataró presenten aquest projecte interdisciplinari de creació, art, so i moviment, llum, interacció i col·lectivitat. Un espectacle dinàmic, ple de colors, moviments i sonoritats creades in situ a partir de la improvisació.


Visita comentada

El relat de... Ah, l'art? Ah, l'art!

Dissabte, 27 d'abril / 19 h
Sales d’exposicions de Can Palauet
Visita comentada a l'exposició Ah, l'art? Ah, l'art! a càrrec dels nois i noies de 1r de l'Institut Les cinc sènies.  L'exposició és a cura de Clàudia Rius i el servei educatiu ha anat a càrrec de Cori Mercadé.  


Poesia i música

Nit de poesia

Dissabte, 27 d'abril / 19.30 h
Centre Cívic Espai Gatassa
Recital poètic i musical a càrrec del Taller de Poesia de l’Associació Cultural de Cerdanyola, amb acompanyament de guitarra.


XVII Cicle de Concerts Simfònics

Orquestra de Mataró

Dissabte, 27 d'abril / 20 h
Teatre Monumental
L'Orquestra de Mataró, sota la direcció de Clàudia Dubé, ofereix un concert de repertori clàssic.


Sant Jordi

Correconte del Drac i el Dragalió

Diumenge, 28 d'abril / 11.30 h
Plaça Xica
El Drac de Mataró viu els actes que s’organitzen per Sant Jordi. Aquest matí s’emporta el seu fill, el Dragalió, a gaudir de l’ambient del carrer i la creació del Llibre Gegant de Contes.


Sortim en Família / Música

Xics'n'Roll descobreix Bruno Mars

Diumenge, 28 d'abril / 12 h
Sala Clap
Xics’n’Roll ens porten aquesta vegada un tribut d’allò més especial on gaudirem de les cançons més conegudes de Bruno Mars. La Sala Clap es convertirà en una gran pista de ball on, petits i grans, ballarem al ritme d’èxits com Uptown Funk, The lazy song o 24K Magic.


Dia Internacional de la Dansa

Classes obertes de ball i dansa

Diumenge, 28 d'abril / 17.30 h
Plaça de Santa Anna
Les escoles de dansa de Mataró surten al carrer per compartir una estona de dansa. Petits, grans, habituals de la dansa i curiosos, tots esteu convidats a posar el cos en marxa i fer un tast de diversos estils de dansa i balls.


Concert

Nous ritmes de les Santes

Diumenge, 28 d'abril / 18 h
Teatre Monumental
Concert de presentació dels arranjaments de fragments de la Missa de Glòria en què es combina l'essència de la música coral amb ritmes i llenguatges musicals moderns.


Dia Internacional de la Dansa

Planetas

Dilluns, 29 d'abril / 11 h
Plaça de Can Xammar
La dualitat de l’ésser a través d’un diàleg en moviment. El conscient i l’inconscient, l’ombra i la llum, la raó i l’emoció, el que som i el que voldríem ser. És una peça artística per a tots els públics.A càrrec de les ballarines mataronines Bàrbara Martín i Patrícia Mas.


Dia Internacional de la Dansa

Cuando en casa llamas

Dilluns, 29 d'abril / 19.30 h
Plaça de Santa Anna
Espectacle de Nora Baylach i Raúl Lorenzo.


Dia Internacional de la Dansa

29 minuts

Dilluns, 29 d'abril / 20.30 h
Celler Castellví
Què et suggereix el moviment? Trobada d’artistes locals amb ganes de plasmar el moviment a través del seu llenguatge en 29 minuts. Apropa’t i vine a gaudir!


 

 
 

 
Direcció de Cultura -  Agenda -  Museus i exposicions -  Teatre i dansa -  Música 
Festes i tradicions -  Lletres i biblioteques -  Cinema i audiovisual -  Ciutat i territori  
No veus correctament aquest correu?Nota legal

dijous, 25 d’abril del 2019

Sant Jordi arriba amb el concurs de llengua de l'Optimot :: Tocs 166

Tocs de llengua
Actualitat sobre la Direcció General de Política Lingüística
Departament de Cultura
Direcció General de Política Lingüística
Abril 2019 #166
:: Sant Jordi arriba amb el concurs de llengua de l'Optimot, que combina tradició i modernitat
L'Optimot inicia a Twitter, des d'avui 23 d'abril i fins al 6 de maig, una nova edició del concurs de Sant Jordi amb el lema "Per Sant Jordi, clava-la amb l'Optimot", que organitza la Direcció General de Política Lingüística amb la col·laboració de TR3SC Club de cultura. Enguany es proposa als seguidors de l'@optimotcat que publiquin una piulada, per tant, d'un màxim de 280 caràcters, amb rodotraps. El rodotrap és un mot de nova creació que engloba els rodolins i els versos de trap, ja que el concurs vol despertar l'interès tant de les persones que opten per rimar de forma tradicional com de les persones, especialment joves, que se senten més properes a l'estil del trap. Per optar als premis només cal seguir el compte d'@optimotcat i incorporar a les piulades l'etiqueta #StJordiÒptim.
Llegiu-ne més

Altres notícies d'interès

TwitterFacebookImprimeix
alta baixa butlletins anteriors
ISSN: 2385-3786 | Dipòsit legal: 15832-2014
Generalitat de Catalunya