diumenge, 28 d’abril del 2019

Avui acaben les representacions de Billy ElliotBilly Elliot es va estrenar el 3 de març de 2018 i des de la primera representació va tenir una gran acceptació entre el públic assistent a les representacions.

L’acció se situa al comtat de Durham, al nord d’Anglaterra, a mitjans dels anys 80, en un moment de gran conflictivitat social en plena vaga dels miners contra el govern de Margaret Thatcher. Billy Elliot (Joan García / Quim Font) és un nen d’onze anys que creix en aquest entorn. Orfe de mare (Lídia Rovira), Billy viu amb el seu pare (Xavier Codony) i el seu germà (Pol Martínez), que treballen a la mina, i la seva àvia (Paquita de la Hoz).

El seu pare l’apunta a boxa al casal del poble, però malgrat els esforços de l’entrenador George (Quim Llorens) i la companyia del seu millor amic Michael (Quim Font / Josep Maria Pons), a en Billy no li agrada la boxa. Un dia que es queda fins més tard al casal, es troba per casualitat a la classe de dansa de la senyora Wilkinson (Mercè Bellido) i s’enamora del ballet clàssic. El noi començarà a fer classes d’amagat amb la senyora Wilkinson, que li veu possibilitats d’entrar a una de les acadèmies de dansa més importants de Londres, però també haurà de lluitar contra els prejudicis de bona part del seu entorn per poder fer realitat el seu somni.

El cant i el ball són dues potes fonamentals perquè el muntatge tiri endavant: la direcció musical de l’espectacle va a càrrec de Laura Martínez i les coreografies són de Heidi Consegal. En total, a “Billy Elliot” hi ha involucrades més de 70 persones entre intèrprets i equip tècnic.

“Billy Elliot” és el cinquè muntatge que dirigeix Pere Vàzquez a la Sala Cabanyes, després de “L’habitació del nen”, “Adulteris”, “El curiós incident del gos a mitjanit” i “L’Audiència”.

Èxit al West End i a Broadway
L’any 2000 es va estrenar la pel·lícula “Billy Elliot”, que va rebre tres nominacions als Oscar i va tenir una gran acollida per part de crítica i de públic. A partir d’aquest èxit, l’any 2005 el Victoria Palace Theatre del West End londinenc va estrenar el musical basat en la pel·lícula, amb música d’Elton John i llibret de Lee Hall. El musical va guanyar quatre premis Olivier, els més prestigiosos del teatre de Londres.

Posteriorment, el musical “Billy Elliot” s’ha representat arreu del món: Sidney, Seül, Madrid o Nova York, on va guanyar deu premis Tony. 

Direcció
Pere Vázquez
Direcció musical
Laura Martínez
Coreografia
Heidi Consegal

diumenge, 28 de abril de 2019 a les 6 de la tarda
Duració aproximada: 2h i 1/4 (amb entreacte)
www.salacabanyes.cat