dijous, 4 de juny del 2020

Culturapopular.mes, núm. 45 / Juny 2020

Culturapopular.mes
Actualitat sobre cultura popular i associacionisme cultural
Departament de Cultura
Juny 2020 #45
Dia de l'Associacionisme Cultural

El 27 de maig de 2014 el Govern de la Generalitat de Catalunya va declarar el 4 de juny Dia de l'Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l'associacionisme cultural català.

Aquest any malauradament, a causa de la situació excepcional de pandèmia, les activitats no podran dur-se a terme de manera presencial. No obstant això, des la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural no volem renunciar a la celebració del DASC 2020.

Hem preparat un acte institucional virtual que serà retransmès a través del canal de Youtube del Departament de Cultura i d'altra banda, les entitats ens proposen activitats per poder gaudir des de casa.

Perquè la cultura popular és una vivència compartida, malgrat les dificultats, les entitats es mantenen actives i ens mostren, un cop més, la seva capacitat d'adaptar-se a les cirmunstàncies. Us desitgem un molt bon DASC 2020!

Imatge: Lliurament de diplomes a les entitats durant l'acte institucional del DASC 2019.
Llegiu-ne més

 
La veu del mes: Ramon Vilar

Barcelona, 1943. Etnomusicòleg, director coral i professor de cant. Investigador a la Fonoteca de Música Tradicional de Catalunya.

Llegiu-ne més
shadow bottom
700 anys de Corpus a Barcelona

La primera referència del Corpus de Barcelona és de l'any 1320. S'han programat diversos actes des d'ara fins al Corpus 2021.

Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Exposició "Corpus de paper"

Nova exposició a partir de materials de la col·lecció d'imatgeria del folklorista Joan Amades i Gelats (Arxiu de la DGCPAC del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya).

Llegiu-ne més
shadow bottom
Noves condicions per als actes culturals

El Departament de Cultura publica les condicions per fer actes culturals amb públic en locals i a l'aire lliure.

Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Ajuts pel COVID19

Convocades dues línies de subvencions per ajudar el sector cultural a fer front a les pèrdues i cancel·lacions per la COVID-19.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Reunió del Consell de l'Associacionisme Cultural

L'associacionisme cultural expressa la voluntat de recuperar l'activitat complint les mesures sanitàries, en la reunió amb la Consellera.

Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Anys Carner a Brussel·les

Passejada poètica per la Brussel·les de Josep Carner amb lectura de poemes davant els edificis on va viure. 4 de juny, 12h.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Els Raiers a la UNESCO

El transport fluvial de fusta en rais, representat a Catalunya per les dues associacions de raiers de la Noguera Pallaresa i del Segre, entra oficialment a la candidatura internacional per la declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Experiències des del campanar. Itàlia i Catalunya

3r Simposi campaner, enguany en format virtual. Campaners italians i catalans ens han fet arribar la seva experiència en el món campaner.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Directe a

Twitter DGCPACImprimeix

ISSN: 2462-6694 | Dipòsit legal: B 21404-2016

Pàgina d'inici del web de la Generalitat de Catalunya.

Avís legal: D'acord amb l'article 17.1 de la Llei 19/2014, la ©Generalitat de Catalunya permet la reutilització dels continguts i de les dades sempre que se'n citi la font i la data d'actualització i que no es desnaturalitzi la informació (article 8 de la Llei 37/2007) i també que no es contradigui amb una llicència específica.