dijous, 4 de juny del 2020

Avui és el dia de l'Associacionisme Cultural
 
El 27 de maig de 2014 el Govern de la Generalitat de Catalunya va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català.
La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé.
La declaració s’emmarca en l’acompliment del Pla de l’Associacionisme Cultural que ha impulsat el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Són dues les propostes que des del Departament de Cultura es preparen cada any per commemorar el Dia de l'Associacionisme Cultural:
L'acte institucional on participen representants d'entitats del món de l'associacionisme cultural i durant el qual el Departament de Cultura reconeix i dóna valor a tota la feina que es fa des de les associacions.
Les jornades de portes obertes als equipaments cultural associatius i a les entitats. Durant uns dies són les persones que diàriament treballen per la cultura popular les qui prenen el protagonisme mostrant la seva feina i les seves instal·lacions a totes les persones qui hi estiguin interessades.
 
Tota  la informació i actes  a :