dijous, 4 de juny del 2020

Els àssanes principals del ioga, en català :: Tocs 202

Tocs de llengua
Actualitat sobre la Direcció General de Política Lingüística
Departament de Cultura
Direcció General de Política Lingüística
Maig 2020 #202
Els àssanes principals del ioga, en català

El TERMCAT publica en línia la Terminologia del ioga, un nou diccionari que recull 110 termes que fan referència a conceptes generals de la disciplina, als tipus de ioga, als àssanes, als txakres, al pranaiama, les nadis, els bandhes, les kriàs i les mudràs. L'obra es presenta acompanyada d'un pòster interactiu amb els principals àssanes (o postures) il·lustrats i d'un document amb els criteris generals per al tractament en català dels noms de l'àmbit procedents del sànscrit, aprovats pel Consell Supervisor del TERMCAT. 

La Direcció General de Política Lingüística (DGPL), amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, distribuirà el pòster amb els àssanes a centres de ioga de tot Catalunya. Política Lingüística també ha produït aquest vídeo divulgatiu, elaborat a partir del nou diccionari del TERMCAT i que recull com es diuen en català, i en sànscrit, les principals postures d'aquesta disciplina. Serà un altre dels recursos que s'utilitzaran per a la difusió de la Terminologia del ioga en què també col·laborarà la DGPL.

Llegiu-ne més

Altres notícies d'interès

TwitterFacebookImprimeix

ISSN: 2385-3786 | Dipòsit legal: 15832-2014

Generalitat de Catalunya

Avís legal | D'acord amb l'article 17.1 de la Llei 19/2014, la ©Generalitat de Catalunya permet la reutilització dels continguts i de les dades sempre que se'n citi la font i la data d'actualització i que no es desnaturalitzi la informació (article 8 de la Llei 37/2007) i també que no es contradigui amb una llicència específica.