dimarts, 12 de maig del 2020

Mor el mataroní Josep Maria Cusachs, un home de teatre



Va ser director de nombrosos muntatges, sobretot de teatre clàssic català, i també va dirigir Els Pastorets durant moltíssims anys
 
Josep Maria Cusachs va morir el passat divendres dia 8 de maig a l’edat de 83 anys, després d’una llarga malaltia. Cusachs va estar sempre vinculat al món del teatre a Mataró, sobretot en el vessant de director, i amb la Sala Cabanyes com a principal marc d’acció.
Cusachs va ser un puntal decisiu i perseverant de Sala Cabanyes, amb una formació teatral que va iniciar ja a la Saleta. Va ser director de nombrosos muntatges, sobretot de teatre clàssic català, i també va dirigir Els Pastorets durant moltíssims anys i en va impulsar diverses revisions del text. Amb la Sala Cabanyes l'última direcció va ser l'audició sacra de la Passió al Teatre Monumental l'any 2016, precisament durant el centenari de l'entitat. Va ser també membre de successives juntes directives i delegat teatral. Inquiet i interessat per la cultura, va ser l’ànima i l’impulsor de diverses iniciatives ciutadanes.
Una de les últimes obres dirigides per Cusachs més recents, i a banda de la Sala Cabanyes ja que va ser un encàrrec de la Direcció de Cultura de Mataró, va ser una lectura dramatitzada de l'obra de Josep Maria Jaumà, sota el títol 'El màrtir Cugat' que es va representar l'any 2017 a la Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria.
Cusachs, destacat també com a apassionat per la poesia, estava vinculat amb les Aules Sènior i també era col·laborador de Mataró Ràdio, participant en el programa 'L'hora de la gent gran'.
 
+ info – publicat
Josep Maria Cusachs. Foto: R.Gallofré