dimarts, 12 de maig del 2020

Culturapopular.mes, núm. 44 / Maig 2020

Culturapopular.mes
Actualitat sobre cultura popular i associacionisme cultural
Departament de Cultura
Maig 2020 #44
Poemes de Palmira Jaquetti
En motiu de la passada diada de Sant Jordi, es va demanar a sis reconeguts actors i actrius que enregistressin en vídeo la lectura en veu alta d'una selecció de 13 poemes de Palmira Jaquetti. Els poemes havien estat publicats a la revista Meridià, entre el 7 d'octubre de 1938 i el 14 de gener de 1939.
Aquest any la situació de confinament no va permetre celebrar la festa de la foma tradicional i aquest projecte va voler sumar-se a les propostes per fer arribar la cultura a les llars, alhora que es destacaven aquest conjunt de poemes coincidint amb la celebració de l'any commemoratiu del naixement de Palmira Jaquetti.
Els actors i actrius encarregats de les lectures varen ser: Maria Jesús Lleonart, Pepa Arenós, Enric Major, Mont Plans, Carme Sansa i Manel Barceló. 
Podeu descarregar-vos els textos de cadascun dels poemes recitats al nostre web des d'on també podreu accedir  als videos al nostre canal de Youtube.
Llegiu-ne més

 
La veu del mes: Eloi Miralles
Vilafranca del Penedès, 1945. Estudiós, membre d'entitats de cultura popular i cronista casteller. Ha estat distingit per la seva trajectòria i difusió del fet casteller.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Dia de l'Associacionisme Cultural 2020
Serà diferent, però també celebrarem el DASC2020. Consulteu la informació per presentar propotes d'activitats virtuals. 
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Revista d'etnologia, núm. 44
Ja podeu consultar el nou número de la REC que, com a tema central, analitza el turisme i la seva relació amb el patrimoni cultural.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Sant Jordi en la cultura popular
Imatges de part de l'activitat associativa vinculada a Sant Jordi recollides al compte de Pinterest de la DGCPAC: dracs i dragues, catifes de flors i puntes de coixí.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
700 veus, un sol cor
Corals del país es van unir per interpretar "Oració al Senyor Sant Jordi" en línia la passada diada de Sant Jordi.
Llegiu-ne més
shadow bottom
L'Institut Ramon Muntaner a la xarxa Europa Nostra
El seu objectiu principal és posar el patrimoni en un lloc preeminent i convertir-lo en un tema prioritari en les agendes dels poders públics.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Noves subvencions extraordinàries
Per a entitats, empreses i autònoms i per fer front a l'aturada de l'activitat derivada de l'emergència sanitària. També ha activat altres ajudes anuals que havien quedat suspeses.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Directe a

Twitter DGCPACImprimeix
Alta butlletí Baixa butlletí Butlletins anteriors Contacte
ISSN: 2462-6694 | Dipòsit legal: B 21404-2016
Pàgina d'inici del web de la Generalitat de Catalunya.
Avís legal: D'acord amb l'article 17.1 de la Llei 19/2014, la ©Generalitat de Catalunya permet la reutilització dels continguts i de les dades sempre que se'n citi la font i la data d'actualització i que no es desnaturalitzi la informació (article 8 de la Llei 37/2007) i també que no es contradigui amb una llicència específica.