dissabte, 4 de gener del 2020

Culturapopular.mes, núm. 40 / Gener 2020

Culturapopular.mes
Actualitat sobre cultura popular i associacionisme cultural
Departament de Cultura
Gener 2020 #40
Nou any, nova pàgina de la REC
La Revista d’etnologia de Catalunya estrena una nova pàgina web per tal de millorar-ne la visibilitat i la consulta dels seus continguts, a més també d’augmentar el seu nivell d’impacte en els repositoris i bases de dades d’indexació de les publicacions científiques.
Hi trobareu dos cercadors, un per paraules clau i l’altre per número de revista, que permeten fer cerques en tots els continguts, des de la primera revista publicada.
D’altra banda, la pàgina és completament navegable en aranès, així com en anglès i castellà, per tal de preservar els drets lingüístics de les persones de parles diferents al català i per facilitar-los l’accés als continguts de la REC.
Aquest nou disseny vol ser un pas més en el foment de l’accés a la investigació i a la producció de coneixement en el camp de l’etnologia catalana.
Esperem que gaudiu de la nova pàgina, i del nou any!
Llegiu-ne més

 
La veu del mes: Josefina Roma
Barcelona, 1944. Doctora en antropologia. Estudiosa i divulgadora de l’antropologia i de la cultura popular i tradicional. Diversos premis, entre els quals el Premi Joan Amades 2018.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Exposició 'Les ombres xineses'
Mostra de part de la col·lecció de materials d’imatgeria popular del fons Arxiu Joan Amades i Gelats. Inauguració a la Filmoteca de Catalunya, 17 de gener.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Presentació del llibre "Antologia coral a Catalunya"
El llibre, editat pel Departament de Cultura, es presentarà als Lluïsos de Gràcia. Barcelona, 30 de gener.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Estat de la Cultura Popular 2019
El Consell de l’Associacionisme Cultural ha publicat el document corresponent a l’any 2019, fruit del treball de les diverses entitats que hi són representades.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Campanes a Brusel·les
L'exposició 'Les campanes d’ús civil a Catalunya: cap a la concepció moderna dels temps' s’inaugurarà a la delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya davant de la Unió Europea. Brussel·les, 20 de gener.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Publicacions al Calaix!
Ja es poden consultar diverses publicacions sobre etnologia a CALAIX, el repositori digital del Departament de Cultura.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Presentació PROMETHEUS
Representants dels governs i institucions participants presentaran el projecte sobre les Festes del foc dels solsticis del Pirineu. Lleida, 28 de gener.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Directe a

Twitter DGCPACImprimeix

ISSN: 2462-6694 | Dipòsit legal: B 21404-2016
Pàgina d'inici del web de la Generalitat de Catalunya.