dissabte, 14 de setembre del 2019

Lídia Rovira, boja pel teatre




L'actriu encarna, des de fa tres anys, el personatge d’Annie Wilkes a "Misèria", l'obra de teatre inspirada en la coneguda novel·la d'Stephen King
    
Inquietant, aterridor i neuròtic. Així és com el públic defineix el personatge d’Annie Wilkes després d’experimentar de prop les seves reaccions a Misèria. Hi ha algú, però, que veu les coses de manera diferent. Es tracta de Lídia Rovira, actriu que encarna l’antagonista d’aquesta obra inspirada en la novel·la de Stephen King. “Intento entendre per què fa el que fa sense jutjar-la”, explica.

Fa tres anys que l’entrevistada es posa en la pell de Wilkes, sota les ordres del director de teatre Pere Vàzquez. “El 2016 vam fer la primera representació de Misèria a La Destil·leria amb l’objectiu de fer només sis funcions”, afirma. Ara per ara, ja en porten 69, entre Mataró i Barcelona. Implicada en el projecte des de la seva gènesi, Rovira ha compartit escenari amb Santi Clavell i Xavier Codony, que fan torns a l’hora d’interpretar Paul Sheldon, l’altre personatge d’aquesta història de terror psicològic.   

“Al començament, el soterrani de La Destil·leria ens va ajudar a crear el clima adequat, però després ens vam adonar que l’obra funciona perfectament en qualsevol altre espai”, explica. De fet, els dies 7, 8, 9 i 10 de setembre aquells qui ho vulguin podran gaudir de Misèria al celler Castellví de Mataró. El que sí que no canvia és la proximitat amb el públic. I és que aquesta versió destaca per ser de petit format i acollir menys de 20 espectadors.

La trajectòria de Rovira sobre els escenaris va arrencar fa 30 anys a la Sala Cabanyes: “En Pep Plaza era entrenador a la meva escola i ens va animar a anar-hi i provar”. El somni de Bagdad, 8 Dones, El curiós incident del gos a mitjanit, Billy Elliot o Follia, a Can Gassol, són algunes de les obres en les quals ha participat. En el seu pròxim repte, l'actriu dirà adeu al drama sense matisos per interpretar un dels personatges d’Un déu salvatge, obra de Yasmina Reza portada al cinema per Roman Polanski.

Perseguint un somni

Mataronina de tota la vida, l’espai predilecte de Lídia Rovira a la ciutat el formen els racons de darrere de l’Ajuntament: la plaça Gran, Santa Maria i la plaça Xica. Un cop a casa, és una veritable aficionada a la cuina, a estar amb la família i a veure sèries. De dilluns a divendres, l’entrevistada treballa al departament de logística i administració d’una empresa de pintures. No obstant això, mai no s’ha tret del cap la idea de dedicar-se professionalment al món de les arts escèniques: “L’edat tira enrere i no haver estudiat també, però sempre penso que potser arriba el dia que soc en el lloc adequat en el moment oportú”, afirma.

APUNTS:
Defineix-te: Responsable, conseqüent  amb les meves decisions i patidora.
Un talent que t’agradaria tenir: Poder gaudir més de les petites coses.
Una obra de teatre: Qualsevol de William Shakespeare.
Una actriu que admires: Judi Dench.
Un viatge: Islàndia.

Publicat per
Berta Seijo
Foto: Daniel Ferrer