diumenge, 15 de setembre del 2019

La UEM Germans Homs s’emporta el derbi en un final d’infart

Els grocs van decantar la victòria amb una cistella sobre la botzina

Mataró va viure el dimecres l’únic derbi d’aquesta temporada. L’encontre arribava d’hora amb la celebració de la Lliga Catalana, però de ben segur no va decebre cap dels assistents que omplia l’Eusebi Millan. Tot i que la UEM Germans Homs va arribar a estar a una diferència de 10 punts en alguns trams del partit, el guanyador no es va decidir fins a l’últim segon. Va ser un tir de dos sobre la botzina de Jaume Solé el que va acabar decantant la balança, sumant un altre derbi pels grocs (80-82).
El Mataró Parc Boet no va iniciar amb bon peu. Al minut tres, el 0 a 7 en el marcador va obligar a Alberto Peña a fer algun canvi (Rubio per Francisco). I va funcionar. Els taronges van començar a sumar i de seguida van entrar en partit (12 a 12, min-5). Amb un Miqui Puig molt endollat i Romero animant la graderia taronja, van endur-se el primer quart per 21 a 19.
Al segon període, el primer a sumar tornava a ser Ariño de 3. El Boet tenia problemes per encistellar i, durant els primers quatre minuts, els grocs van aconseguir un parcial 2-10 (23 a 29 min.14). Empesos per Juanola en l’atac, el coixí de la UEM va seguir creixent fins a arribar a la màxima diferència del partit (33 a 43, min.18). Va ser Merino des de tir lliure –i els errors dels interiors grocs– qui va desfer l’entrebanc, aconseguint arribar al descans 39 a 45.
Del tercer quart van ser claus els últims 3 minuts. Va iniciar Rubio de 3 (42 a 45, min.21), però l’intercanvi de punts va ser, tot i que escàs, constant. Fins a arribar al minut 27 (49 a 56). Després, els unionistes van perdre efectivitat, mentre el Boet sumava de mica en mica. En l’últim minut, un triple de Castro feia embogir  el públic i deixava el partit totalment obert (57 a 57, min. 30).
L’últim quart iniciava amb la màxima emoció. Els taronges tornaven a posar-se de nou per davant (59 a 57, min. 32), després d’haver anat a remolc des del minut 13. Però la UEM se sentia còmode des de 3, de la mà d’Ariño i Traver, i girava de nou el marcador, situant-se a 6 punts (69 a 75, min. 36). A les files locals, Castro, Bartu i Puig mantenien el duel obert, i el primer, amb una gran exhibició a l’últim quart i al crit de “Boet, Boet” al pavelló, empatava de nou (78 a 78, min. 39). Els nervis estaven a flor de pell. Quan faltaven només 9 segons, l’electrònic marcava 80 a 80 i Romero tenia dos tirs lliures a favor. Per sorpresa dels assistents, tots dos van anar fora i, amb el rebot a mans de la UEM, Solé va disparar de mitja distància sense dubtar-ho, entrant sobre la botzina l’última cistella del partit que donaria la victòria als visitants (80 a 82, min. 40).
Amb aquest resultat, la UEM Germans Homs acumula una derrota (contra el CB Quart) i una victòria (contra el Boet). El dissabte 14 tindrà lloc l'últim partit del grup, que enfrontarà el CB Quart i el Mataró Parc Boet a Girona (18:15 h).
Mataró Parc Boet 80 - 82 UEM Germans Homs
BOET: Puig (21), Merino (8), Francisco (2), Castro (18), Romero (10) –cinc inicial– Bartomeu (8), Duran (3), Rubio (6), Gómez (4).
UEM: Solé (7), Cabrera (3), Ventura, Ariño (27), Toure (14) –cinc inicial– Torres, Viñallonga (2), Juanola (18), Cánovas (5), Traver (6).