dimecres, 17 de juliol del 2019

Més de 300 puntaires es troben a Mataró per donar visibilitat a l'art dels boixets




Més de 300 puntaires es troben a Mataró per donar visibilitat a l'art dels boixets

Més de 300 persones arribades de diferents punts del territori català van participar aquest cap de setmana en la 10ena trobada de puntaires organitzada per l'associació Els Gramanets del Centre Catòlic de Mataró. La trobada es va fer a la Riera, en el tram comprès entre la Muralla de la presó i el carrer Argentona, on totes les participants, assegudes en llargues taules van mostrar la seva tècnica i alguns dels seus treballs més destacats.

Una trobada que vol donar visibilitat a l'art tèxtil de les puntes al coixí o els boixets. Una tècnica que consisteix en elaborar unes filigranes fines i complexes a partir de l’ús d’un patró de cartolina, fil, boixets, agulles i un coixí. A aquesta tradició, fortament arrelada al territori, li costa ara, trobar continuïtat entre les noves generacions.

Explica Assumpta Arnó de l'associació Els Gramanets, que les possibilitats que ofereix aquest art tèxtil són molt diverses. Per iniciar-se però, recomana començar amb primeres puntes i poc a poc anar augmentat la dificultat.

+ info
Informa: A.Gual