dimecres, 17 de juliol del 2019

Llibres, videojocs, música, festivals... la cultura digital més refrescant!

.
.
.
.

Marxem de vacances!

Aquestes són les fotos que fem quan anem de viatge

Tothom vol ser original quan va de vacances. Ens definim com a viatgers i no com a turistes i pensem que tenim una mirada diferent sobre el país on viatgem. Però aquest vídeo ens demostra que (en general) això no és així.
El fotògraf i cineasta nord-americà Oliver Kmia ha recopilat mil imatges en dos minuts i mig per fer-nos conscients que les fotos que pugem a Instagram són molt similars, i per tant també ho és la nostra experiència de viatge. Kmia va viatjar a Roma i va veure que el munt de turistes que era davant de la Fontana de Trevi estava intentant fer la mateixa foto. A la tornada va crear aquest vídeo, "Instravel - A Photogenic Mass Tourism Experience."
Us desitgem molt bones vacances i que feu fotos ben originals!

Aquest estiu...

#VideojocsCatalans

#VideojocsCatalans és una secció mensual del Blog de Cultura Digital que vol posar-te al corrent de les novetats de llançaments i/o iniciatives de la indústria catalana dels videojocs. Aquí teniu els videojocs catalans que us presentem aquest estiu!

Sonar+D

Tecnologia musical, intel·ligència artificial, creativitat i molt més

Sónar+D reuneix pensadors, artistes, músics, tecnòfils creatius, cineastes, dissenyadors, científics, emprenedors, makers i hackers per parlar sobre com està canviant el nostre present i com imaginen el futur. D’entre la programació d’aquest any destaquem algunes conferències i activitats que ens han cridat l’atenció!

Et convidem...

Eufònic

Eufònic és el festival de les arts sonores, visuals i digitals que se celebra del 5 al 8 de setembre a Terres de l’Ebre: actuacions audiovisuals, tallers, instal·lacions, accions sonores, activitats per al públic familiar i concerts en espais singulars. Voleu anar-hi? Tenim algunes entrades per divendres i dissabte!

Et presentem...

La música 8D

La música en 8 dimensions és una realitat i està més present a les nostres vides del que et pots arribar a imaginar. La música en 8D ha arribat per quedar-se i, realment, és una experiència completament nova. Aquí t'expliquem què és i et posem alguns exemples. Posa't els auriculars!

Art, música, tecnologia

Presència catalana al Sónar i Sónar+D 2019

Un any més, una gran representació catalana serà present entre els ponents i artistes del Sónar i Sónar+D. Us hem recollit tota la presència catalana tant als concerts com a xerrades, formacions i startups. No us en perdeu cap!!!!

Lectura per a l'estiu

Ciència ficció catalana

Arriba l'estiu, temps lliure per relaxar-nos, seure tranquil·lament i llegir una bona novel·la. I què millor que deixar anar la imaginació per móns estranys i realitats distòpiques, històries i éssers fantàstics… i creats a Catalunya! Hem preguntat a Twitter i hem rebut un munt de propostes. Esperem que us agradin!

QWERTY, QWERTZ, AZERTY...

Coneixes tots els tipus de teclats?

Això ho hem escrit amb un teclat. Si ho compartiu, haureu de fer servir també un teclat. I veureu que les tecles estan situades en llocs concrets. Segurament les podríeu trobar amb els ulls tancats. Però sabeu que aquesta disposició no és l’única existent, ni és la mateixa arreu? Llegiu, llegiu!

Videojocs

Juguem a Joc de Trons

Joc de Trons ha acabat. La sèrie ha tingut enganxada a una enorme quantitat de gent. I segurament a molta subscrita a aquest butlletí! Perquè no trobeu a faltar el Tyrion, la Daenerys i els dracs, us portem els videojocs que s’han fet sobre la famosa saga perquè continueu la història i decidiu qui mereix seure al Tro de Ferro!!!

La donzella guerrera

Mor Pepita Pardell, precursora de l'animació europea

El passat 11 de juliol va morir Pepita Pardell, il·lustradora, animadora, dibuixant i pintora catalana. Una de les primeres dones dedicades a l'animació a Europa. De fet, Pardell va participar a "El cigronet valent", considerat el primer llargmetratge d'animació europeu. Ella, però, el considerava "carrincló" i posava en valor la seva participació a "La donzella guerrera". En aquesta pel·lícula, restaurada per la Filmoteca de Catalunya el 2015, Pardell va ser la responsable dels dibuixos i l'animació, inspirada en els retaules romànics.

No us perdeu les properes activitats de cultura digital:


Organitzeu alguna activitat relacionada amb la cultura digital? Voleu que us ajudem a fer-ne difusió? Ompliu aquest formulari o envieu-nos un correu a digital.icec@gencat.cat  

  
 17 - 19 JULIOL
Sónar+D. Fira Montjuïc. Barcelona
 18 JULIOL
Presentació Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya. Disseny Hub. Barcelona
 SETEMBRE
El cinema i l’astronàutica. Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. Terrassa
Fins l'1 de SETEMBRE
Exposició Jugar amb la lluna. Cinquanta anys de l'arribada a la lluna. Museu del joguet. Figueres
5 - 8 SETEMBRE
Eufònic Festival. Terres de l'Ebre
11 - 13 SETEMBRE
 Fins el 24 SETEMBRE
Exposició Quàntica. CCCB. Barcelona
 Fins el 24 SETEMBRE
Exposició Christian Marclay: Composicions. MACBA.  Barcelona
 25 - 29 SETEMBRE
Serielizados Fest. CCCB. Barcelona
 4 - 5 OCTUBRE
VAG Experience. Amposta
  (la data és el termini màxim)
  
30 JULIOL
Chroniques, Biennale des imaginaires numériques. Marsella.
31 JULIOL
Presentació projectes XR. La presentació es durà a terme durant el festival VR Days 2019, entre el 13 i el 15 de novembre. Àmsterdam.
3 AGOST
948 Merkatua, Mercado de las Artes de Navarra y Foro de encuentro profesional. Pamplona.
13 SETEMBRE
StartUp Competition. La competició es durà a terme durant el festival VR Days 2019, entre el 13 i el 15 de novembre. Àmsterdam.
 
Àrea de Cultura Digital. Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://culturadigital.blog.gencat.cat