dilluns, 12 de novembre del 2018

El patrimoni arquitectònic de La Riera protagonitza les 48 hores Open Puig i Cadafalch




Els dos recorreguts amb visites guiades gratuïtes per descobrir l’arquitectura de La Riera són el 17 i 18 de novembre

La 8a edició de les 48 hores Open Puig i Cadafalch es dedica aquest 2018, Any Europeu del Patrimoni, a descobrir i posar en valor el patrimoni de La Riera, el carrer més emblemàtic de Mataró que, en un traçat d’uns 800 metres, ofereix una lliçó completa d’art, d’arquitectura i d’urbanisme. La regidora d’Urbanisme i Cultura, Núria Moreno, ha presentat avui el programa de l’Open que enguany, i a propòsit també del Pla d’impuls del Centre, convida a visitar i a conèixer alguns dels edificis més singulars de l’artèria principal del centre històric.
Les 48 hores Open Puig i Cadafalch volen donar a conèixer el patrimoni arquitectònic de Mataró, les seves característiques i particularitats, i acostar-lo a la ciutadania; així com fer evident el potencial del patrimoni com a element de dinamització i posada en valor de la ciutat. Està organitzat per l’Ajuntament amb el patrocini d’Aigües de Mataró, i en aquesta edició hi col•laboren el Col·legi Maristes Valldemia, el Centre Catòlic-Sala Cabanyes, Acuratt promotors, Foto-Cine Batlle i les famílies Martí Fàbregas i Ros-Rodon.
El cap de setmana del 17 i 18 de novembre es proposen dos itineraris, un per la banda dreta de La Riera i l’altre per la banda esquerra, tots dos amb sortida a les 10 h des de la porta del parc Central i durada de tres hores i mitja. Les activitats són gratuïtes, però cal inscriure’s prèviament (fins al 15 de novembre) a l’adreça urbanisme@ajmataro.cat. L’aforament és limitat.

Dissabte 17 de novembre
Itinerari 1.
Tanca i portalada del parc Central – Col·legi Valldemia – Centre Catòlic i Sala Cabanyes – Can Fité – Casal a La Riera, 98– Antic Ateneu – Can Cabanyes – Can Parull – Can Pascual – Can Torrelles – Ajuntament – finestral gòtic – Antic Casino (Centre Mataroní) – Can Fité – Antiga botiga La Parisién- Ferreteria Colomer – Can Rodon i Can Ximenes.

Diumenge 18 de novembre
Itinerari 2.
Teatre Monumental – Can Campoy – casa a La Riera, 135 – Cafè Nou – La Presó – Can Cardoner – Can Carrau – Can Sanfeliu – casa a La Riera, 85 – Casa Oliveras – Can Palau – creu antiga Farmàcia Fité – vitrina de l’antiga Farmàcia Arenas – Can Rifà – Can Miracle – Galeries Aymà – Foto-Cine Batlle i l’esgrafiat antic Canaletes.

El web de les 48 hores Open Puig i Cadafalch aplega tota la informació sobre les vuit edicions d’aquest esdeveniment, inclosa la del 2018: recull els cartells, programes, fitxes, i especialment els itineraris proposats cada any. Com a novetat, a l’apartat de l’Open d’enguany s’hi incorpora una visió en 360º de La Riera amb panoràmiques insòlites del carrer.

Publicat per
Roda de premsa de presentació de les 48 hores Open Puig i Cadafalch. Foto: Ajuntament.