diumenge, 16 de setembre del 2018

La Sala hi torna amb més Miserables



Programa vuit passis del conegut musical que ja a la primavera va ser un èxit de públic amb prop de 4.000 espectadors
          
Cultura 2018, els miserables'Els Miserables' de Joan Peran i Àngel Valverde tornen a la Sala Cabanyes. A partir d'aquest dissabte s'apuja el teló de la nova temporada al teatre i ho fa apostant sobre segur en programar vuit representacions del que va ser el principal trumfo de l'anyada anterior. Prop de 4.000 persones van veure la temporada passada 'Els Miserables'.

Joan Peran dirigeix l’espectacle, que compta amb més de 60 intèrprets i una orquestra formada per una quinzena de músics, amb Àngel Valverde al capdavant. En la posada en escena que fa la Sala Cabanyes d’un dels musicals més coneguts arreu del món hi participen més de 200 persones.

Al darrere d’aquest musical hi ha una feina de molts mesos per part tots els àmbits de la Sala Cabanyes. L’escenografia que trasllada l’espectador a la França de principis del segle XIX està dissenyada per Marc Abril. Al llarg de les prop de tres hores d’espectacle, els actors i actrius es canvien constantment de roba: l’obra compta amb més de 900 peces de vestuari, dissenyat per Josep Maria de Ramon. Cristina Castellà s’ha encarregat dels moviments a escena.

El musical d’Els Miserables es va estrenar a París l’any 1980. Cinc anys més tard, aixecaria el teló a Londres, des d’on va assolir fama mundial. Actualment 'Els Miserables' és, després de 'La ratera', el muntatge teatral que fa més temps que es representa a la capital britànica, amb més de 13.000 funcions. L'obra s’ha traduït a 22 llengües i s’ha representat a desenes de països, fins a esdevenir probablement el musical més famós del món. 

Va de reposicions
A banda d’'Els Miserables', ja es poden adquirir localitats per als següents tres muntatges que representarà la Sala: 'Demà coneixeràs en Klein', 'Els Pastorets de Mataró' i 'Billy Elliot'.

Publicat per
http://www.totmataro.cat/cultura/espectacles/item/42887-la-sala-hi-torna-amb-mes-miserables