dijous, 21 de desembre del 2017

Les notícies més curioses i divertides de la cultura digital perquè passeu Bones Festes!!!!

Butlletí de Cultura Digital

Desembre 2017
No em veus correctament?
Visualitza'm en el teu navegador
Vols subscriure't?
Clica aquí
.
.
.
.

En un món post-apocalíptic

El robot que torna a casa per Nadal

El Nadal és aquí mateix i per això us portem, com cada any, l'anunci nadalenc que més en ha entendrit i emocionat. Enguany hem destacat aquesta història d'un robot que busca l'esperit nadalenc en un món post-apocalíptic a l’estil del futur que ens explica Terminator. La humanitat està pràcticament extingida i les inhòspites ciutats estan sota el ferri control dels robots. Però n'hi ha un que s'escapa, descobreix encuriosit les celebracions nadalenques i comença a trobar a faltar la companyia dels humans, iniciant una èpica aventura per trobar el Nadal. L'acompanyeu en el seu robòtic viatge per trobar els últims humans l’any 2117?

Et convidem

Després de la fi del món al CCCB

Després de la fi del món (fins el 28 d'abril al CCCB) és una exposició amb vuit instal·lacions immersives sobre el nostre planeta avui, la intervenció dels humans els darrers segles i com el deixarem a la segona meitat del segle XXI. Tenim 10 entrades per als primers mails que ens arribin. No us la perdeu!!!!

Arriba el Nadal

Emoció nadalenca en les millors campanyes de 2017

Com cada any hem resseguit la xarxa per escollir els anuncis nadalencs que mostren una major originalitat, narrativa, ús de tecnologies, direcció d'art i selecció de música. La creativitat dels anuncis que us presentem és digna de destacar i cada any algunes d'aquestes campanyes es fan un forat al cor de les redactores del Butlletí. Així que prepareu-vos per una bona dosi de tendresa, sucre i esperit nadalenc. Aquí teniu la nostra selecció!!!

Videojocs

Fun&Serious: Impressions des del festival

A principis d’aquest mes vam ser al Fun&Serious 2017, un dels festivals de videojocs més reconegut de l’Estat i que celebrava la seva setena edició. Si voleu saber què vam veure, a qui vam veure i què vam fer al Palacio Eusakalduna, aquí teniu una petita crònica de l’esdeveniment.

Arriba Nadal

Us ajudem a fer la vostra carta als Reis amb els millors regals

Arriben les festes i, com cada any, hem pentinat la xarxa per trobar-vos els regals més curiosos, tecnològics, interessants per aquestes festes. Hem intentat anar més enllà dels típics i trobar-vos opcions interessants i inspiradores. Què us semblen?

Drons

Pels que no hi ha forma que surtin de l'oficina

Karoshi és el nom que es dóna al Japó a l'excès de feina que causa cada anys milers de morts. Als japonesos els costa sortir de l'oficina. Per "motivar-los" a anar a casa, una empresa ha posat en marxa un sistema consistent en fer volar un dron mentre sona L'hora dels adéus a tot volum. Una història curiosa que us expliquen aquí.

Manual d'Instruccions

Temes de conversa per evitar parlar de política durant els dinars de Nadal

Passi el que passi el dia 21 de desembre, aquestes festes estaran inevitablement marcades per la política. Per això, des de Cultura Digital us volem donar un cop de mà perquè pugueu acabar els dinars familiars sense cap ull morat ni cap baixa en el grup familiar de WhatsApp.

Ha estat notícia

Les deu notícies del mes de desembre

Cada dia recollim noves notícies sobre temes que lliguen tecnologia i cultura. Els podreu llegir si ens seguiu a twitter! I un cop al mes seleccionem 10 d'aquestes notícies i us fem un resum que no us podeu perdre. Aquí teniu les de desembre!

Les notícies més curioses

Fresc & Freak

Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu. Imperdible!!!

Videojocs - Guia per principiants #02

Els gèneres dels videojocs

Continuem amb la guia per a principiants al món dels videojocs que vam començar amb aquest post. Ara us presentem diversos gèneres, els més rellevants, ja sigui per popularitat o per interès estètic o històric. Ens continueu acompanyant en aquest recorregut?

2017

Les nostres millors campanades del 2017: els posts més vistos

Ara que que 2017 és a punt d’acabar, us volem donar les gràcies per haver-nos seguit un any més. Per aquest motiu, recuperem els posts que més us han agradat aquest darrer any! Bones festes i feliç 2018! Salut i molta Cultura Digital!

European Animation Awards

My life as a Zucchini


Recentment ha tingut lloc la primera edició dels Emile - European Animation Awards a Lille (França). I la pel·lícula guanyadora ha estat Ma vie de Courgette / My life as a Zucchini, una tendra i emotiva història d'un nen orfe i les seves relacions amb altres nens de la casa d'acollida i amb el policia que el va trobar quan la seva mare va morir. La pel·lícula, dirigida per Claude Barras, es basa en la novel·la biogràfica de Gilles Paris i va ser nominada als Oscars. Us deixem amb el trailer!
No us perdeu les properes activitats de cultura digital:

 
19 DESEMBREIII Jornades CTecno. Auditori Imagina-Mediapro. Barcelona
19 DESEMBREThe future of retrogaming. Iron Hack. Barcelona
2 - 5  de GENERCampus de Nadal. Xnergic. Tecnocampus. Mataró
Fins el 5 GENERNadal Star Wars al Espai Movistar . Mobile World Centre
11 - 13 GENERTupper_4. Convent de Sant Agustí / Hangar. Barcelona
Fins el 14 de GENERLost. Videoinstal·lació de Rosa Pascual.Bòlit Centre d'Art Contemporani. Girona
Fins el 30 de GENERData Soup, exposició de Varvara&Mar. Art Deal Project. Barcelona
Fins el 18 de FEBRERT-Rex. Exposició amb interactius. Cosmocaixa. Barcelona
Fins el 25 de MARÇCamaleó. Exposició d'art interactiva de Varvara&Mar. Museu Abelló. Mollet del Vallès.       


CONVOCATÒRIES (la data és el termini màxim)


21 DESEMBRERegistre per participar en el Cartoon Movie
22 DESEMBREInscripcions per participar en el 10×10 PÚBLICA Innovación en Cultura
31 DESEMBREEquips, estudis o estudiants de videojocs per participar a diversos PlayStation Games Camp
31 DESEMBREInternational Mobile Gaming Awards
12 GENERInscripcions per participar al Now Play This 2018
31 MARÇCampanya de llançament de videojocs als EUA. ICEX

Organitzeu alguna activitat relacionada amb la cultura digital? Voleu que us ajudem a donar-ne difusió? Feu-nos un mail a digital.icec@gencat.cat!
Som a les xarxes socials:
Àrea de Cultura Digital. Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://blocs.gencat.cat/culturadigital