dijous, 16 de març del 2017

:: Escolta, escriu, deixa't corregir i aprèn! :: Tocs 84

Tocs de llengua
Actualitat sobre llengua catalana i política lingüística
Departament de Cultura
Direcció General de Política Lingüística
Març 2017 #84
:: Escolta, escriu, deixa't corregir i aprèn!
Nous dictats en línia i un cercador exprés per facilitar l'adaptació a les noves normes ortogràfiques
La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ha creat un conjunt de dictats en línia dedicats a treballar les noves normes d'ortografia aprovades recentment. Així mateix, també posa a disposició dels ciutadans l'eina Optimot / Nova gramàtica i ortografia, que recull les principals fitxes del cercador de dubtes lingüístics Optimot sobre la reforma ortogràfica amb l'objectiu de proporcionar, als usuaris d'aquesta eina, un accés ràpid als continguts concrets sobre els canvis normatius.
Els nous dictats específics sobre les novetats ortogràfiques, que són dels nivells intermedi (B2), suficiència (C1) i superior (C2), s'afegeixen al centenar que ja estaven disponibles des de l'octubre de 2016 a l'eina Dictats en línia del web Llengua catalana. El recurs ha tingut molt bona acollida: des de la seva posada en funcionament fins al moment actual, el web Llengua catalana ha rebut 300.000 visites. De manera progressiva els canvis ortogràfics es reflectiran en tots els exercicis. 
L'eina Optimot / Nova gramàtica i ortografia és una selecció de continguts del cercador de l'Optimot que dona a conèixer les novetats normatives, arran de l'aparició, el novembre del 2016, de la Gramàtica de la llengua catalana i de l'Ortografia catalana de l'Institut d'Estudis Catalans. Actualment s'hi poden consultar les novetats ortogràfiques i progressivament, a mesura que s'actualitzin els continguts del cercador, s'hi aniran recollint la resta de canvis normatius.  
El cercador Optimot, eina de consulta per als dubtes lingüístics dels ciutadans, atén més de 12 milions de consultes cada any.
Llegiu-ne més

Altres notícies d'interès

alta baixa butlletins anteriors
ISSN: 2385-3786 | Dipòsit legal: 15832-2014