diumenge, 9 d’octubre del 2016

La Sala Cabanyes recupera Terra Baixa

La Sala Cabanyes recupera Terra Baixa

L'obra de Guimerà és un dels darrers muntatges del Centenari

  • Redacció // Foto: Enric Lucena
  • Dijous, 06 Octubre 2016 17:16
Cultura 2014/2015, terra baixa
El Centenari de la Sala Cabanyes propicia que a partir d'aquest dissabte s'hi representiTerra Baixa, el millor de tots els drames d'Àngel Guimerà.
El protagonista, en Manelic, un home senzill i primitiu, és cridat per casar-se amb la Marta, una noia de la terra baixa que  fins aleshores havia estat obligada a mantenir relacions amb el seu amo, en Sebastià, el qual pretén continuar-les més enllà del que per a ell és un matrimoni de conveniència. La Marta, envilida per la relació forçada amb en Sebastià, troba en l'amor d'en Manelic força per esdevenir lliure.

Com el 1968

Amb la programació de l'obra d'Àngel Guimerà, i sota la direcció de Josep Maria Rabassa, Sala Cabanyes recupera una obra referent del teatre català, ja representada l'any 1968 al teatre mataroní.
Triangle amorós
"Terra Baixa" és una de les principals obres teatrals del dramaturg i poeta Àngel Guimerà. Narra el triangle amorós entre un pastor innocent de la Terra Alta, Manelic, la dona amb qui es casa, Marta i l'amant d'ella i propietari dels terrenys on viuen tots, Sebastià.
publicat per www.totmataro.cat