dissabte, 8 d’octubre del 2016

La Sala Cabanyes torna a representar "Terra Baixa" 50 anys després


Aquest dissabte s’estrena a la Sala Cabanyes la reinterpretació del clàssic català “Terra Baixa”, d’Àngel Guimerà, sota la direcció de Josep Maria Rabassa. L’obra narra la història d’un triangle amorós entre el pastor Manelic, la seva promesa Marta i el seu amant Sebastià, propietari dels terrenys on viuen. El director de l’obra, Josep Maria Rabassa, explica que va escollir aquesta obra, en part, perquè ell mateix la va interpretar de jove, als anys 60, i perquè aquest muntatge, el més emblemàtic d’Àngel Guimerà, fa més de 50 anys que no es representa a La Sala Cabanyes.
Un dels punts claus amb els quals s’ha aconseguit que l’obra adquireixi força i defugi d’estereotips, és dotar de personalitat als seus personatges, apunta Rabassa. L’ajudant de direcció, Montse Esteban, explica que sovint és difícil tornar a portar a escena un clàssic tan conegut perquè “tothom sap com acaba” i per això t’has de plantejar una posada en escena “dinàmica”.
L’obra del poeta i dramaturg català Àngel Guimerà que, recordem s’estrena el dissabte 8, estarà a la Sala Cabanyes fins el 23 d’octubre.
publicat per
http://mataroradio.cat