dimarts, 18 d’octubre del 2016

Arriba la Setmana de la Responsabilitat Social Corporativa - 363

logotip xarxanet
Actualitat
Dilluns, 17 d'octubre de 2016 - Num. 363Butlletins anteriors
Setmana de la Responsabilitat Social Corporativa
imatge destacat principal
Alguns exemples de bones pràctiques en Responsabilitat Social Corporativa (RSC)
Un breu llistat d'experiències que s'han dut a terme en l'àmbit de la RSC, i que t'ajudaran a entendre millor aquesta contribució activa i voluntària per part d'algunes empreses a la millora social, econòmica i ambiental.
Altres informacions relacionades
Jesús Carrión: “Mentre les empreses transnacionals vulnerin sistemàticament els drets humans, no poden permetre’s parlar d'RSC”
Josep Maria Canyelles: "Al marge d'aportar un valor a la societat, l'RSC pretén garantir la sostenibilitat empresarial"
Col·laboració entre empreses i entitats ambientals: cita el 30 de novembre al Marketplace de Pedralbes
Obertes les inscripcions a la 7ª setmana de la Responsabilitat Social
Opinió - Elena López: El Voluntariat Corporatiu, un vincle entre l’entitat i l’empresa
Opinió - Víctor García: RSE i coherència. Una crítica i una autocrítica
Font:Joana Rafart AlaballJacobo Muñoz: “A La Mina, les expectatives dels infants són molt reduïdes, nosaltres treballem per trencar barreres”
Conversa amb el responsable del Casal Infantil del barri de La Mina sobre la situació de la infància a La Mina i sobre els reptes pedagògics d'una entitat a mig camí de casal de lleure i de centre obert.
Presentació de la campanya. Font: http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/docs/2016/09/30/13/47/17326324-782c-4b61-b2c0-6b2a62d64a52.jpgLa Generalitat de Catalunya engega una campanya de suport a les persones refugiades
A través d'un espot, que s'emetrà durant el proper trimestre, el govern català assumeix la responsabilitat d’acollir les persones que són forçades a fugir del seu país.
Crida de Voluntariat Gran Recapte.  Font: Banc dels Aliments.Vols ser voluntari/a del Gran Recapte?
El Gran Recapte d'aliments torna els propers 25 i 26 de novembre i calen 27.500 persones voluntàries per cobrir els més de 2.500 punts de recollida.
CursosTots els cursosActesTots els actes
L’Educador Social en l’àmbit d’intervenció amb persones sense llar
20 d'octubre
L’hospitalitat en les religions
Del 20 d'octubre al 24 de novembre
Postgrau en Captació de fons de la Universitat de Barcelona
Del 21 d'octubre al 8 de juny
V Jornades de les Persones grans de Can Baró
Del 18 d'octubre al 26 d'octubre
La protecció de les persones consumidores a la Unió Europea: préstecs, clàusules abusives i usura
18 d'octubre
Cafè científic: Les abelles i la pol·linització
18 d'octubre
Campanyes i projectes per combatre la pobresa
Més de 1.100 restaurants combaten la desnutrició amb la campanya “Restaurants contra la Fam”.
Si els comensals trien els plats solidaris de la carta, l’establiment donarà entre 0.5€ i 2€ a projectes de l’organització Acción Contra el Hambre per la prevenció, diagnòstic i tractament de la desnutrició.
Les persones grans pateixen més mancances i major vulnerabilitat a causa de la crisi
Segons el 7è informe INSOCAT, l’encariment de la vida no va acompanyat d’un increment de les pensions, per la qual cosa la situació de pobresa de la gent gran no millora.
La Fundació Esclerosi Múltiple demana voluntaris per la recaptació anual “Una poma per la Vida” pel pròxim 4 i 5 de novembre
La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM), juntament amb els supermercats Condis, organitza la seva 15a edició d’“Una poma per la vida”, una campanya per recaptar diners i finançar el seus programes.
Les ONG es mobilitzen per ajudar Haití davant els efectes de l’huracà Matthew
L’ajuda internacional comença a arribar pels afectats del fenomen que ha deixat més de 300 morts i 30.000 persones evacuades.
AmbientalMés notícies ambientals
Concurs d'idees contra el malbaratament alimentari
El programa europeu Refresh organitza un concurs d'idees contra el malbaratament alimentari. Fins al 30 de novembre es pot enviar la proposta, en format de vídeo de 5 minuts.
La sostenibilitat alimentària al vídeo de l'Assaig General
L'experiència i les reflexions del gran dinar sostenible realitzat l'11 del juny a l'Assaig General, recollides en el vídeo publicat pel FAD.
Jornades Tècniques sobre Fauna Urbana a Barcelona
La setmana vinent es portaran a termes les primeres Jornades Tècniques de Fauna Urbana a Barcelona, una oportunitat per a conèixer a professionals i entitats que s'encarreguen de la seva gestió.
Col·laboració entre empreses i entitats ambientals: cita el 30 de novembre al Marketplace de Pedralbes
El Palau de Pedralbes de Barcelona acull el 30 de novembre la setena edició del Marketplace ambiental, punt de trobada entre empreses i entitats ambientals que busquen col·laborar.
ComunitariMés notícies comunitàries
10 idees per apoderar els joves amb l'ús de les TIC
Les entitats que treballen amb joves sovint no saben com enfocar l'ús de les TIC en el treball educatiu. La Direcció General de la Joventut els ofereix un decàleg de bones pràctiques.
La Fundació Autònoma Solidària dóna el tret de sortida al seu nou programa socioeducatiu Let’s Go
Badia del Vallès serà el poble pioner en l’aplicació d’aquest programa que té per objectiu fomentar promoure i reforçar l’aprenentatge de la llengua anglesa
Convocat el Premi 25N per a projectes que trenquin els rols sexistes
Fins al 24 d'octubre, persones i entitats de la ciutat de Barcelona poden presentar els seus projectes a la XI edició del Premi 25 de Novembre - Dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones.
Alguns exemples de bones pràctiques en Responsabilitat Social Corporativa (RSC)
Un breu llistat d'experiències que s'han dut a terme en l'àmbit de la RSC, i que t'ajudaran a entendre millor aquesta contribució activa i voluntària per part d'algunes empreses a la millora social, econòmica i ambiental.
Vols participar en una experiència de voluntariat en centres educatius?
L'escola d'un centre de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) busca voluntaris i voluntàries que estiguin interessades en formar part d'un projecte de recerca sobre acció participativa a les escoles.
Cantar al bus o ballar al mercat per mostrar que la gent gran no s'atura
La millor manera de demostrar que les activitats culturals i lúdiques són bàsiques per a l'envelliment actiu és portant-les per sorpresa a diferents indrets de la ciutat. Així pensen les associacions de veïns/es de Manresa i així ho han fet.
Jacobo Muñoz: “A La Mina, les expectatives dels infants són molt reduïdes, nosaltres treballem per trencar barreres”
Conversa amb el responsable del Casal Infantil del barri de La Mina sobre la situació de la infància a La Mina i sobre els reptes pedagògics d'una entitat a mig camí de casal de lleure i de centre obert.
La Fundació Esclerosi Múltiple demana voluntaris per la recaptació anual “Una poma per la Vida” pel pròxim 4 i 5 de novembre
La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM), juntament amb els supermercats Condis, organitza la seva 15a edició d’“Una poma per la vida”, una campanya per recaptar diners i finançar el seus programes.
Barcelona celebrarà el Dia del Cau i l’Esplai
La iniciativa es durà a terme el 22 d’octubre i busca omplir les places i carrers de la ciutat amb activitats de lleure educatiu.
Truc Kraken: “La idea era fer quelcom que marqués un gran final d'etapa com és Truc, després de 13 anys al cau”
La unitat de Truc de l'AEiG Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà ha participat aquest estiu a un projecte de cooperació al desenvolupament a Marroc. La branca de Truc està formada per joves de 17 a 19 anys amb l’objectiu de fer servei.
L'11 d'octubre se celebra el Dia Internacional de la Nena
L'any 2016 està dedicat a les adolescents i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), entre els quals figura la igualtat de gènere.
Més de 1.000 joves es van formar el curs passat a l’Escola de Formació de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
El curs 2015/16 es van impartir 47 cursos i monogràfics, per part de 182 formadors i formadores voluntàries.
El CNJC publica un recull de recursos per trencar l'estigma al voltant de la salut mental
Ho fa coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental i amb l'objectiu de sensibilitzar la societat sobre aquest estigma, visibilitzar-lo i combatre’l des de les associacions juvenils i des d'altres àmbits.
CulturalMés notícies culturals
El 17 d'octubre es celebra el Dia de la Dona Escriptora
Amb la diada es vol retre homenatge a les dones que exerceixen aquesta professió, visibilitzant el seu treball al món de la literatura i intentar contrarestar la discriminació de què han estat víctimes històricament.
Arriba el VII Festival Munt de Mots
Del 17 al 22 d'octubre se celebra el VII Festival de Narració Oral de Barcelona, el Munt de Mots.
InternacionalMés notícies internacionals - Anglès
Cinema al desert, un festival pel poble sahrauí
Fisahara és una cita anual on s’ofereixen més de 40 pel·lícules i tallers de formació a les persones refugiades del Sàhara Occidental, sobre l’esplanada del desert d’Algèria.
Una xarxa social que lluita contra el crim a través de la geolocalització a Perú
Reach SOS és un projecte social nascut a Llatinoamèrica que vol reduir la inseguretat ciutadana amb la unió entre Administració Pública i ciutadania.
Arriba la Setmana de Mobilització dels Pobles a Ginebra!
Entre el 24 i el 28 d’octubre, se celebrarà la 2a sessió de les Nacions Unides per debatre sobre un tractat vinculant per a les multinacionals i els drets humans.
SOS Racisme impulsa una campanya per compartir taula amb persones d’orígens diversos
La Família del Costat és una iniciativa que vol convidar al veïnat de Barcelona a compartir menjar, converses, receptes i històries.
SocialMés notícies socials
El Casal dels Infants engega la 6a edició de la Tapa Solidària
Els germans Albert i Ferran Adrià apadrinen la 6a edició de la iniciativa que involucra més de 80 restaurants per donar oportunitats educatives a les mares i nadons del projecte "Vincles" de l'entitat.
Mutua Madrileña convoca nous premis d'ajuda al voluntariat universitari dotats amb 35.000 euros
Els candidats poden presentar el seu projecte fins al 31 d'octubre, quan començarà el procés de selecció de les iniciatives guanyadores
El Mercat Social a la V Fira d’Economia Solidària
A l'estand es podran comprar regals solidaris i participar en el sorteig d'una bossa Alma
L’estigma i la discriminació en salut mental a Catalunya
El 30 de setembre es va presentar l’estudi sobre "L’estigma i la discriminació en salut mental a Catalunya 2016".
Més de 1.100 restaurants combaten la desnutrició amb la campanya “Restaurants contra la Fam”.
Si els comensals trien els plats solidaris de la carta, l’establiment donarà entre 0.5€ i 2€ a projectes de l’organització Acción Contra el Hambre per la prevenció, diagnòstic i tractament de la desnutrició.
Les persones grans pateixen més mancances i major vulnerabilitat a causa de la crisi
Segons el 7è informe INSOCAT, l’encariment de la vida no va acompanyat d’un increment de les pensions, per la qual cosa la situació de pobresa de la gent gran no millora.
EconòmicMés notícies econòmiques
Novetats sobre el certificat digital
El 2 d’octubre va entrar en vigor una nova llei que obliga a les entitats i fundacions a relacionar-se amb les Administracions Públiques, mitjançant signatura electrònica
Jesús Carrión: “Mentre les empreses transnacionals vulnerin sistemàticament els drets humans, no poden permetre’s parlar d'RSC”
Jesús Carrion, activista de RETS i coordinador del Col·lectiu Ronda, defensa la necessitat d’establir tractats internacionals que obliguin les companyies a respectar aquests drets.
El lliurament dels Premis Piñol de foment de l'ocupació tindrà lloc el 30 de novembre
El termini per presentar les candidatures per participar en la convocatòria d'enguany, que ja és la dinovena edició, va finalitzar el dia 30 de setembre.
FormacióMés notícies sobre formació
Art i conflicte, l’art social i la cultura de pau
El Consell de la Joventut de Barcelona organitza del 10 al 29 de novembre un curs enfocat a destacar el paper de l'art com a mitjà per a l'empoderament personal i col·lectiu.
Les 20 pedagogues que han revolucionat l’educació a Catalunya
En motiu dels 50 anys de la fundació Rosa Sensat l’entitat publica un llibre on es recull la història de la renovació pedagògica catalana a través de 20 mestres i pedagogues.
Curs de manipulació d'aliments
Creu Roja Catalunya organitza el proper 25 d'octubre una formació orientada a les persones voluntàries de les entitats sense ànim de lucre.
Com presentar un projecte motivador a les empreses?
La Fundació Pere Tarrés organitza del 19 d'octubre al 18 de novembre un curs online per conèixer mecanismes per saber vendre els projectes de l'entitat.
InformàticMés notícies informàtiques
Workplace, l'eina de gestió totalment gratuïta per les entitats
Facebook ha presentat l'eina Workplace, una eina per la gestió comunicativa de l'entitat. Tot i no ser una eina de programari lliure, Workplace és totalment gratuïta per a les entitats, associacions i ONGs.
JurídicMés notícies jurídiques
Es publica al Butlletí Oficial de l’Estat el calendari laboral de 2017
El dia 8 d’octubre es va publicar al BOE la resolució que defineix les festes laborals per l’any 2017.
El Registre de Grups d’Interès, un pas més cap a la transparència
Representants del Tercer Sector i de l’Administració pública van reunir-se el 6 d’octubre a la jornada organitzada per Suport Associatiu per conèixer com afecta a les entitats la nova normativa sobre grups d’interès
La Generalitat de Catalunya engega una campanya de suport a les persones refugiades
A través d'un espot, que s'emetrà durant el proper trimestre, el govern català assumeix la responsabilitat d’acollir les persones que són forçades a fugir del seu país.
El Síndic de Greuges denuncia que no es detecten els abusos sexuals infantils
Rafel Ribó ha presentat un Informe sobre l’abús sexual infantil a Catalunya.
ProjectesMés notícies sobre projectes
Josep Maria Canyelles: "Al marge d'aportar un valor a la societat, l'RSC pretén garantir la sostenibilitat empresarial"
Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, ens aporta el seu punt de vista sobre la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i el que implica per a empreses i entitats.
Nou espai per projectar un nou futur
Sempre hi ha dates per recordar a les històries vitals de cadascú. A la Fundació Pare Manel volen compartir una data molt assenyalada, sobretot, per tot el treball i les persones que ho han fet possible.
El Baix Llobregat mapeja les iniciatives d'emprenedoria social
Municipis i entitats impulsen diferents accions per enxarxar i enfortir les iniciatives d'innovació social i col·lavorativa de la comarca.
Vols ser voluntari/a del Gran Recapte?
El Gran Recapte d'aliments torna els propers 25 i 26 de novembre i calen 27.500 persones voluntàries per cobrir els més de 2.500 punts de recollida.
FESC 2016
FESC2015. Font: Flickr de la XES
Compte enrere per a la V Fira d'Economia Solidària
Comença el mes d'octubre i la Xarxa d'Economia Solidària ultima detalls per a una nova edició de la FESC. Ja han donat a conèixer el programa de la fira i acaben de publicar l'espot.
Altres informacions relacionades
El Mercat Social a la V Fira d’Economia Solidària
icona_finançamentsFinançaments
Subvencions per a la capitalització de les cooperatives i de les societats laborals de la Línia Capitalcoop 2016
Del 15 d'octubre al 31 d'octubre
III Beca Terra d'Ateneus
Del 6 d'octubre al 28 d'octubre
"Trencant rols sexistes" XI Premi 25 de novembre 2016 de l'Ajuntament de Barcelona
Del 4 d'octubre al 24 d'octubre
Tots els finançaments
banner voluntariat
banner voluntariat
Banner nonprofit
Cultura
Cartell VII Festival Munt de Mots
Arriba el VII Festival Munt de Mots
Del 17 al 22 d'octubre se celebra el VII Festival de Narració Oral de Barcelona, el Munt de Mots.
Xarxanet.org és un projecte deEntitats promotores
logo generalitat
Licencia de Creative Commons
Suport Associatiu Centre d'Estudis
Fundació Catalana de l'Esplai
Fundació Pere Tarrés
Federació d'Ateneus de Catalunya
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
I-with.org
Associació per a joves Teb
Associació ciutadana Ravalnet
Federació Catalana del Voluntariat Social
Fundació Autònoma Solidària
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG)
Alta | Baixa | Contacte | Avís legal