dissabte, 17 de setembre del 2016

Un Teatre Monumental ple per celebrar els 10 anys de Mataró Ràdio



Imparcialitat, independència i llibertat d’informació, premisses expressades ahir a la gala dels 10 anys de Mataró Ràdio. Una gala, que va omplir el Teatre Monumental i en la que hi van assistir, oients, col•laboradors i representats polítics, entre d’altres. Van haver-hi entrevistes, música i moments emotius, recordant companys que ja no hi són. Tot això en una festa en la que també es va voler fer participar a altres entitats de la ciutat que celebren aquest 2016 un aniversari rodó, com els Ai ai ai, que celebren 25 anys, els Capgrossos que en fan 20, la Sala Cabanyes, que arriba al seu centenari i el cor Gospelsons que també en celebra 10. Durant la gala es va explicar la història de l’emissora des dels seus inicis, un projecte nascut gràcies a la mobilització ciutadana i que ha aconseguit convertir-se, en 10 anys, en l’altaveu de la ciutat. Uns dels gran èxits de Mataró Ràdio, apunta Espartac Peran, periodista i una de les cares visibles de la Plataforma per la ràdio a Mataró, ha estat haver-se convertit en la ràdio del poble. També ho reconeixia de la mateixa manera l’ex alcalde de la ciutat Joan Antoni Baron i impulsor de la ràdio ara fa 10 anys.

Una gala que va servir per reivindicar el paper dels mitjans de proximitat. Dins un sector molt competitiu, aquests han aconseguit fer-se un lloc i convertir-se en imprescindibles, arribant on els mitjans més generalistes no arriben. Així ho afirmaven Enric Rimbau, Cap de continguts de la Xarxa, i Jordi del Rio, Director General de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. Tots dos van coincidir al reconeixer que les mitjans de proximitat, i en aquest cas la ràdio, s'han fet un lloc i s'han sabut adaptar als nous temps.

Un altre dels pilars de Mataró Ràdio, és la independència informativa i la imparcialitat. Dos èxits que van voler remarcar David Bote, alcalde de la ciutat i Quim Fernández president de Mataró Audiovisual. També van expressar-se, durant l’entrevista que va servir per tancar l’acte, sobre la confluència prevista entre Mataró ràdio i m1tv en un futur proper. Un procés que haurà de garantir, que tots dos mitjans mantinguin la seva pròpia identitat.

En la seva actuació els Ai ai ai van reglar una rumba a Mataró ràdio, una cançó que va fer cantar al públic i que es va convertir en banda sonora de la celebració.

Publicat per

16 de setembre de 2016