dimarts, 3 de maig del 2016

La Sala Cabanyes de Mataró i els Lluïsos d’Horta reben la Creu de Sant Jordi

publicat per
http://www.ens.cat


Anna Gené, presidenta de Sala Cabanyes, recollint la Creu de Sant Jordi de mans del president de la Generalitat.
El president de la Generalitat ha lliurat la distinció a dos dels grups que formen la Coordinadora de Pastorets de Catalunya. Onze entitats més i 27 personalitats del país també han rebut la Creu de Sant Jordi.
El dimarts 26 d’abril, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va lliurar la Creu de Sant Jordi a dues entitats que formen part de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya.
La Sala Cabanyes, secció teatral del Centre Catòlic de Mataró, ha estat distingida “en reconeixement al seu paper integrador i de defensa de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes”, l’any en què celebra el centenari de “Els Pastorets de Mataró”. La sala actual, que data de 1933, manté una programació estable i és un espai de formació de professionals de les arts escèniques.
Els Lluïsos d’Horta han estat guardonats per “la promoció continuada de la nostra cultura des del moviment associatiu” i per “les activitats culturals, esportives, formatives i d’esbarjo que impulsa des dels valors de la participació, la voluntat i el civisme”, en el 150è aniversari d’aquesta entitat tan vinculada al barri barceloní d’Horta des del moviment ateneístic.   
L’acte es va celebrar al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat i, a més de Puigdemont, el presidien la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el conseller de Cultura, Santi Vila. Diversos consellers del govern de la Generalitat han assistit a la cerimònia, on s’han premiat onze associacions més, com la Fundació Pere Tarrés, l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya i la Revista de Catalunya, entre altres; i també 27 personalitats rellevants del país a títol individual.