divendres, 20 de maig del 2016

Concerts Familiars del Conservatori del Liceu.



700 persones gaudiran avui divendres 20 de maig, a la Sala Cabanyes de Mataró, de les cantates que gairebé 200 nens i nenes de les Escoles Liceu del Maresme interpretaran dins del Cicle de Concerts Familiars del Conservatori del Liceu.

Amb aquest concert el Conservatori del Liceu s’uneix a la celebració del Centenari de la Sala Cabanyes del Centre Catòlic, seu de l’Escola de Música Liceu Mataró des de fa més de 50 anys.

El Cicle Familiar del Conservatori del Liceu, també a la Sala Cabanyes

Els alumnes de l’Escola de Música Liceu Mataró, juntament amb els alumnes de l’Escola Balmes de Mataró i l’Escola Parroquial Sant Feliu de Cabrera, ambdues vinculades al Conservatori del Liceu, actuen avui divendres 20 de maig a la Sala Cabanyes de Mataró, en un concert doble on podrem escoltar dues cantates plenes de ritme. La primera, un veritable ball de festa major amb danses de diferents conrades de Catalunya,  “Al Ball Sense un Badall” i la segona, “La Tortuga Boteruda”,  acompanyada de piano i bateria,  amb molt de ritme i bon humor i dos narradors d’excepció, Héctor i Maria Hernàndez, que faran gaudir grans i petits. Jordi Guri, reconegut director de la nostra comarca, i professor del Conservatori del Liceu, dirigirà La Tortuga Boteruda.

Aquests concerts, un a les 18h i l’altre a les 20h, reuniran  gairebé 200 cantaires de les Escoles Vinculades acompanyades pels conjunts instrumentals de l’Escola de Música Liceu Mataró i formen part del Cicle de Concerts Familiars del Conservatori del Liceu, que finalitza aquest mes de maig els seus 15 concerts de la temporada 2015-16 en els que han actuat un total de 2700 joves músics d’entre 6 i 14 anys a l’Auditori del Conservatori del Liceu, al Palau de la Música Catalana, a l’Auditori Enric Granados de Lleida i a la Sala Cabanyes de Mataró. Celebrar dos dels concerts del Cicle Familiar del Conservatori del Liceu en aquest any de celebració del 100è aniversari de la Sala Cabanyes ens omple de satisfacció.

Les Escoles Liceu

En aquests moments la Xarxa d’Escoles de Música del Conservatori del Liceu està formada per 50 centres i 6000 alumnes arreu de Catalunya. Totes ells  reben la formació permanent del seu professorat, treballen amb la nostra metodologia, pla d’estudis i material didàctic, i participen en produccions artístiques de gran format en les que gaudeixen i aprenen sentint-se músics des del primer dia.

L’Escola de Música Liceu Mataró, ubicada al Centre Catòlic des de la seva creació i  sempre formant part de la xarxa d’Escoles del Conservatori del Liceu, ha estat durant més de 50 anys responsable de la formació musical de bona part dels nens i nenes mataronins i a les seves aules s’han despertat vocacions musicals professionals amb noms rellevants. 

El compromís del Conservatori del Liceu – que és  la única institució educativa del país que treballa en tots els nivells educatius musical, des del preescolar fins als estudis superiors i masters,-  amb la difusió i la formació musical des de la infància, fa que siguin moltes les institucions del país que fan confiança al Conservatori per la implementació del seu projecte d’educació musical en els seus centres i ciutats.

Actualment al Maresme hi ha diverses Escoles Liceu – escoles de música i escoles de règim general amb el programa de primària musical del Conservatori-  a Mataró, a Vilassar, a Cabrera o a Calella.  En aquestes escoles els nens i nenes treballen des de la pràctica musical, amb un pla d’estudis que potencia el treball instrumental i coral, en tots els estils, utilitzant una metodologia basada en el desenvolupament de la creativitat, el treball del cant coral i la pràctica instrumental. La superació dels diferents cursos porta a l’obtenció dels Diplomes del Conservatori del Liceu.

www.conservatoriliceu.es
escoles@conservatori-liceu.es

emliceumataro@conservatori-liceu.es