dimecres, 27 d’abril del 2016

President Puigdemont: "Som una nació activa, dinàmica i convençuda del seu futur, que se sent capaç a través de la seva gent"



  • El cap de l’Executiu ha lliurat la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 13 entitats, un guardó que és “el reconeixement a un compromís i a una dedicació que un país té el deure de fer”
 
  • “Ens heu dedicat mèrits que han contribuït a combatre la paràlisi, especialment en temps adversos”, ha destacat el president

El president Puigdemont lliurant la Creu de Sant Jordi a l'AFANOC (Autor: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha manifestat aquest vespre durant l’acte de lliurament de la Creu de Sant Jordi que“Catalunya és una nació activa, dinàmica i convençuda del seu futur, una nació que se sent capaç a través de la seva gent”. El cap de l’Executiu ha lliurat la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 13 entitats que s'han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. Uns guardons que, segons ha posat en relleu el president, són “el reconeixement a un compromís i a una dedicació que un país té el deure de fer”. “Qualsevol país que estimi allò que és i allò que vol ser ho ha de reconèixer i ho ha de voler compartir de manera festiva i solemne com avui”, ha reblat.
 
Al llarg del seu parlament, el president de la Generalitat ha volgut posar en valor els“mèrits” assolits per les persones i entitats distingides enguany amb la Creu de Sant Jordi i que, en paraules de Carles Puigdemont, “han contribuït a combatre la paràlisi, especialment en temps adversos”. “La vostra superació, persistència i tenacitat ens ajuden a superar la incomprensió, el bloqueig i la manca de generositat que podrien acabar paralitzant un país si ningú no fer res”, ha sentenciat.  
 
 
La Creu de Sant Jordi
 
La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de reconèixer les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.
 
L’acte s’ha iniciat amb un parlament del conseller de Cultura, Santi Vila, qui ha destacat la vàlua professional, el compromís cívic i cultural i la humanitat dels guardonats, ja que, ha dit, “de res no serviria el talent i l’èxit personal sense la generositat i la determinació per posar-los al servei de la comunitat i del bé comú”. Segons el titular de Cultura, “aquest és sens dubte el millor dels patriotismes, el que ens interpel·la a cadascun de nosaltres a dur a la màxima potència el propi talent per posar-lo a disposició de tothom”.
 
En nom de tots els guardonats, ha intervingut el doctor Bonaventura Clotet, qui ha pronunciat unes paraules d’agraïment. A l’acte també ha assistit la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, així com una àmplia representació dels membres de l’Executiu.