dimecres, 27 d’abril del 2016

La Creu de Sant Jordi ja corona la centenària trajectòria de la Sala Cabanyes

publicat per
http://mataroradio.cat


La Sala Cabanyes ja ha recollit la Creu de Sant Jordi en reconeixement als 100 anys de trajectòria i de la primera representació dels primers Pastorets a Mataró. L’entitat teatral mataronina, representada per la seva presidenta Anna Gené, ha estat la darrera en recollir aquest reconeixement. Aquest 2016 el Govern ha concedit la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 13 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. El secretari del govern exposava durant l’acte de lliurament, que ha tingut lloc aquest dimarts al vespre al Palau de la Generalitat, que aquesta Creu és un reconeixement al centenari però també al paper integrador i de defensa de la cultura, la llengua i les tradicions catalanes de l’entitat mataronina. Per la seva banda, el conseller de cultura, Santi Vila, ha destacat la importància de la Creu de Sant Jordi com un element que converteix als seus mereixedors en un model digne d’imitació per la resta de ciutadans.
En una entrevista amb els informatius d’aquesta casa prèvia al lliurament, la presidenta de la Sala Cabanyes assenyalava que aquesta Creu de Sant Jordi és la cirereta del pastís d’un any molt emotiu en què se celebra el centenari de l’entitat i de la primera representació dels Pastorets de Mataró.
La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.