dimecres, 11 de novembre del 2015

Els Tallers Castells de Cardedeu elaboren els nous decorats dels Pastorets de Mataró



publicat per
10 de novembre de 2015

Unes paletes amb rodes i uns pinzells de més d'un metre. Són algunes de les eines de grans dimensions que es necessiten per fer els decorats pels Pastorets de Mataró. Han de substituir els anteriors, unes pintures fetes sobre paper, que amb el pas dels anys han quedat molt deteriorades. Els Tallers Castells de Cardedeu estan treballant en aquests nous decorats pels Pastorets de Mataró.

I perquè aquesta nova escenografia dels Pastorets de Mataró pugui durar mig segle més i en bones condicions, el responsable de Tallers Castells de Cardedeu, Josep Castells, ha explicat a TVCardedeu que ara s’utilitzen teles de cotó, ignífugues i no tan delicades com les de paper. Al taller dels germans Castells treballen molt sovint fent decorats i escenografies per a obres de teatre, però cada encàrrec és diferent.


De fet, difícilment una obra de teatre que no sigui Els Pastorets aguantarà 50 anys a escena. Per fer tres plafons, en els quals hi treballen tres persones, necessitaran aproximadament tres setmanes de feina.