dijous, 12 de novembre del 2015

El derbi del bàsquet mataroní té color groc

9 de novembre de 2015

El Mataró Feimat supera el Mataró Parc Boet 78-72

El Palau Josep Mora es va vestir de gala per veure la victòria del Mataró Feimat davant el Mataró Parc Boet en el derbi mataroní de Copa Catalunya. Els grocs, després de perdre els dos altres derbis disputats a la seva pista, es van imposar 78-72 al seu gran rival ciutadà en un partit que no va ser tan calent com els altres encontres disputats entre aquests dos equips.

El Mataró Feimat va ser just vencedor del matx davant un Mataró Parc Boet que va anar de més a menys i que encara continua amb molts jugadors a la infermeria. Aquest és el cinquè derbi entre aquests dos equips que ja fa tres temporades que competeixen junts a Copa Catalunya. Per ara el balanç és favorable al Boet que porta tres victòries, mentre que el Mataró Feimat amb la d’ahir ja suma dos derbis guanyats, precisament els dos últims disputats, el pròxim derbi serà el 12 de març al Pavelló Eusebi Millan.

Domini visitant
El Mataró Feimat que arribava al derbi amb un balanç de 6 victòries i 1 derrota, es va veure superat en el primer quart per un Boet que arribava amb molts lesionats i només havent sumat tres victòries. Els taronges, amb un gran encert des de la línia de tres, eren molt superiors als locals que van començar molt nerviosos perdent moltes pilotes i errant cistelles fàcils. Al final del primer quart el resultat era de 13-22 i el guió del derbi era el de les dues darreres temporades quan els visitants s’havien emportat el gat a l’aigua.

Reacció groga i triple in extremis de Forcada
En el segon quart els grocs, amb una gran defensa i amb l’aportació dels jugadors de la banqueta, van capgirar el partit, i amb un esfereïdor parcial de 18-4 es van posar per davant (31-26), el Boet anava a la deriva i als locals els hi entrava tot. Però en els darrers dos minuts els taronges van readreçar la situació gràcies a l’encert des de la línia de tir lliure i a un triple sota la botzina de Marc Forcada, van marxar al descans guanyant de quatre (35-39).

El Mataró posa una marxa més
El tercer quart va ser determinant pel desenllaç del matx. Els de casa, sota la direcció de Nacho Ariño, van posar una marxa més davant un Boet que s’anava quedant sense oxígen i amb una rotació de canvis molt més curta. Amb un parcial de 14-1 el Mataró es va posar 9 punts a dalt (49-40). I quan semblava que els visitants podien entrar de nou en el partit, Ariño amb un triple i amb 2 més 1, va posar terra de per mig. Al final del tercer quart el resultat era de 62-47 i els visitants necessitaven un miracle per remuntar el partit.

El Boet no es rendeix
El darrer quart va començar com havia acabat el tercer període, amb un Mataró agradant-se i jugant a plaer davant un Boet tocat i enfonsat. Però a l’equador del quart el matx va fer un gir inesperat, els locals veient-se guanyadors es van relaxar, i els visitants ho van aprofitar i es van arribar a posar a només cinc punts 69-64. Hi havia partit i més encara quan Marc Forcada anotava una cistella de tres i feia emmudir la parròquia local. Però David Romero va sortir al rescat i va contestar amb un altre triple que va frenar en sec l’eufòria visitant, el jugador groc va agafar el relleu anotador d’Ariño en els darrers minuts i va certificar la victòria groga en el derbi.

Després de vuit jornades de campionat, el Mataró Feimat és tercer amb un balanç de 7 victòries i 1 derrota a només un triomf del líder, el Sant Josep de Badalona que continua invicte. Mentre que el Mataró Parc Boet, que té encara pendent el partit davant Castellar a casa quan va cedir una cistella, és 11è amb 3 victòries i 4 derrotes.