dimarts, 10 de novembre del 2015

El Mataró Feimat s'emporta el derbi davant un Mataró Parc Boet desdibuixat



publicat per
8 de novembre de 2015
fotos Daniel Ferrer        

Els unionistes guanyen 78-72 un enfrontament que trenquen en el tercer període
El primer parcial va ser pel Boet, però el Mataró Feimat va ser molt més constant

La Dada
Ariño amb trams d'inspiració absoluta i un infalible Romero van ser clau pels unionistes
Les claus del partit
Inici fulgurant del Boet, molt encertat en el tir de tres
Remuntada del Feimat Mataró, segur en el joc interior i amb un convidat d'excepció: Paco Hernández
La lesió de Gómez i la baixa d'Homs deixava orfe al Boet sota la pintura, i ho va notar
Ariño va agafar responsabilitats pels locals, Romero va ser letal i precís i ambdós van capgirar el marcador
El Boet va errar massa tirs lliures que l'allunyaven del seu rival
El Mataró Feimat va ser molt sòlid en defensa davant un equip que no tenia banqueta per mantenir el ritme en el tram final

El Mataró Feimat va demostrar diumenge que l'equip està preparat per competir contra tothom aquesta temporada. Els unionistes rebien la visita del Mataró Parc Boet, un derbi local que en els darrers dos anys ha caigut gairebé sempre de part dels taronges. Però aquest cop va ser diferent. Els de Marc Guillem van imposar-se per 78-72 davant un rival desdibuixat, que no estava còmode i al que se li notaven les baixes per competir fins al final davant un Mataró Feimat molt més sòlid. Els locals van sumar la setena victòria en vuit partits gràcies a un esplèndid partit coral on va destacar Natxo Ariño, especialment inspirat.

I això que el matx va estar en mans del Mataró Parc Boet durant el primer quart. Els taronges van sortir a per totes i mentres van tenir gasolina van demostrar ser un equip molt competitiu. Hermoso va ser el primer en anotar pels visitants, inclòs un triple, i després que Romero estrenés marcador pels unionistes, va aparèixer un Marc Forcada que també va estar molt encertat al llarg del matx i va ser l'encarregat de mantenir vives les opcions del Boet en els pitjors moments. Un triple de Forcada i dues jugades seguides de Franch amb triple, robo i contracop posaven un primer 4-13 contundent al marcador. El Boet es trobava molt còmode al perímetre, on podia tirar amb facilitat. Viñas ho va aprofitar per eixamplar la diferència fins al 4-16. Amb 8-17 va despertar Natxo Ariño amb els primers punts. I amb 10-20, el mateix '10' unionista avisava amb un triple: 13-20 i 13-22 al final del primer quart.

En el segon, el Mataró Feimat va començar a fer gala de rotacions davant un equip molt més limitat en aquest sentit i van clavar un 7-0 de parcial mitjançant Ariño i un impressionant triple en carrera de Ventura que posava el 20-22. Pau donava aire al Boet anotant per trencar el parcial però començava a aparèixer Ike, fent mal sota cistella i des dels lliures. Amb 24-24 el Platges es va posar per davant. El Boet havia entrat molt aviat en Bonus, Ike estava on-fire i els locals marxaven 30-26. Viñas primer i després Forcada aturaven el cop i el partit es travava a base de faltes, tirs lliures i queixes a una i altra banda. Abans d'acabar, un triple sobre la botzina de Forcada posava un 35-39 incert al marcador.

En el tercer quart es va trencar el partit. El Mataró Feimat estava molt més sòlid sota la pintura, on el Boet només tenia a Gómez que va retirar-se mig lesionat en el segon quart i que tampoc va estar gaire encertat quan va tornar sobre la pista. Els locals van empatar a 39 i van començar a obrir forat. Triple d'Ariño, Ike amb quatre punts seguits i el Boet fallant massa tirs lliures provocaven que el Feimat s'escapés: 49-40 gràcies a un triple de Costa. Ventura i Viñas s'apuntaven al festival anotador dels unionistes i va arribar el moment d'Ariño, molt actiu. Un triple, una penetració amb 2+1 i un Romero letal que no fallava cap lliure ni cap tir de mitja distància posaven un 62-46 contundent al marcador. El Boet estava grogui davant un Mataró Feimat que defensava molt fort, que era superior en joc interior i que tenia els seus jugadors amb el canell calent.


Quan el Boet intentava entrar al partit amb un triple de Viñas, responia Ariño amb un triple acte seguit: 65-50. Pau i Forcada fallaven en intents precipitats fora del perímetre i el Feimat mantenia l'avantatge. Ariño de nou amb una penetració i tir bombejat impressionant posava dempeus el Josep Mora, que va patir una mica en aquests últims instants. Un triple del Boet i un segon triple, aquest de Forcada, posaven el 69-64. Hi havia partit. O això semblava quan Forcada feia un altre triple... i responia Romero de la mateixa manera. El 74-67 va fer mal, algunes faltes precipitades del Boet i manca d'encert en un rebot defensiu que era clau van matar el matx: Romero era un martell des dels tirs lliures i va posar terra pel mig en el tram final fins la victòria per 78-72.