diumenge, 26 d’abril del 2015

El Cor Ciutat de Mataró i Josep Fadó interpreten “Cançons d’amor i lluita” a la Sala Cabanyes



Josep Rodri dirigeix un espectacle multidisciplinar que recorre peces amoroses i de protesta a partir de música, dansa, vídeo i paraula

El Cor Ciutat de Mataró, amb la col·laboració especial del tenor Josep Fadó, oferirà aquest diumenge 26 un concert de Sant Jordi titulat “Cançons d’amor i lluita”. La cançó popular catalana i el repertori tradicional del cor seran el fil conductor de l’acte, que compta amb la direcció escènica de Josep Rodri.

“Cançons d’amor i de lluita” és un espectacle multidisciplinar que combina poesia, dansa i música. A través d’un recorregut per diverses cançons amoroses i de protesta ben conegudes, el concert connectarà el públic amb la celebració de la diada de Sant Jordi. El cor interpretarà poemes musicats d’autors tan coneguts com Joan Maragall, Salvador Espriu, Joan Salvat-Papasseit, Vicent Andrés Estellés o Miquel Martí i Pol.
El tenor líric Josep Fadó, que va participar durant molts anys a la Sala Cabanyes, va fer els seus estudis de cant al Conservatori del Liceu i va completar el Grau Superior en el Conservatori Superior de Música de Barcelona. L’any 1999 va debutar professionalment interpretant Manrico a “Il trovatore” de Verdi pels Amics de l’Òpera de Sabadell. Des d’aleshores, ha col·laborat sovint en les temporades del Gran Teatre del Liceu.
En l’espectacle dirigit per Rodri també hi participen els actors Jaume Calsapeu, Xavier Codony i Lídia Rovira i els ballarins Estela Canal, Marta Dalmau, Carla Piris i Marc Vilajuana. L’artista Jordi Cuyàs ha elaborat diversos vídeos que es projectaran durant l’espectacle.

Un referent del panorama musical mataroní
El Cor Ciutat de Mataró celebra aquest 2015 el seu cinquè aniversari. Format per més de vint cantants, va néixer de la inquietud d’oferir un grup vocal de qualitat en el panorama musical i coral català i també poder treballar obres i autors relacionats amb Mataró. Al llarg d’aquests cinc anys, sempre sota la direcció de Jordi Lluch, la coral ha anat creixent i actualment és un referent dins l’activitat musical de la ciutat.

Lluch, que ha estat director de l’Ofici de Les Santes, és un director ben conegut a la Sala Cabanyes perquè, en diverses etapes, ha estat l’encarregat de la direcció musical d’Els Pastorets de Mataró. A més, el Cor Ciutat de Mataró fa els seus assajos a l’Espai Saleta del Centre Catòlic, de manera que la relació amb la Sala és molt propera, també geogràficament.

També amb Josep Fadó, han dut a terme recentment el projecte “Les set paraules de Taltabull, una visió mediterrània de l’avantguarda”, que va incloure un concert al Monumental i l’enregistrament d’un CD. Aquest curs, a més, el cor participarà a la Setmana de Música Antiga per quarta vegada.

En els darrers anys és habitual que la Sala Cabanyes programi espectacles de cançó popular catalana al voltant de Sant Jordi: concerts com “Si el món ja és tan formós...” i “Cançons a la vora de Sant Jordi” o l’espectacle “Cançó d’amor i de guerra” de la temporada passada.

Dia: Diumenge, 26 d’abril de 2015
Hora: Dos quarts de set de la tarda (18:30 h)
Preu: 10 euros
Lloc: Sala Cabanyes (La Riera, 110-120)

Informació i reserva de localitats: A la página web www.salacabanyes.cat, al telèfon 618.77.30.13 (divendres, de 6 a 9 del vespre) i, en horari de taquilla, al 93.790.85.02