diumenge, 30 de març del 2014

El popular espectacle “Cançó d’Amor i de Guerra” s’estrena avui diumenge a la Sala Cabanyes



Amb aquesta posada en escena, dirigida per Toni Grané i Toni Doy, la Sala recupera el gènere de la sarsuela i la tradició de grans escenografies de l’entitat
La Sala Cabanyes estrena aquest diumenge l’espectacle “Cançó d’Amor i de Guerra”, l’emblemàtica sarsuela que és un cant a la terra i a la llibertat. Toni Grané i Toni Doy dirigeixen aquesta posada en escena, amb José Martínez al capdavant de la direcció musical, de la qual se’n faran set representacions fins al diumenge 27 d’abril. 
“Cançó d’Amor i de Guerra” és una popular sarsuela ambientada en un poble del Vallespir. Allà, dos joves, Eloi i Francina, veuen com el seu amor corre perill quan el fill del batlle Ridau, Ferran, es proposa casar-se amb Francina costi el que costi.
Amb llibret de Lluís Capdevila i Víctor Mora i música de Rafael Martínez Valls, “Cançó d’Amor i de Guerra” reivindica l’honradesa, el treball noble i l’amor per la terra davant la corrupció i la traïció que s’emparen a l’ombra del poder. Presidida per una espectacular escenografia, l’obra produïda per la Sala Cabanyes compta amb la participació d’una quarantena d’actors i actrius que interpreten i canten, acompanyats d’una orquestra amb mitja dotzena de músics.
Malgrat que l’obra se situa en la França revolucionària de finals del segle XVIII, sovint se n’han fet lectures entre línies i s’han fet paral·lelismes entre la trama de “Cançó d’Amor i de Guerra” i la realitat catalana. De fet, just després de l’estrena, l’any 1926, en plena dictadura de Primo de Rivera, l’aleshores governador civil, el general Milans del Bosch, va pressionar els autors perquè en canviessin el títol original (“Els soldats de l’ideal”) i, acabada la Guerra Civil, el franquisme va prohibir que es pogués representar.
Amb aquesta posada en escena, la Sala recupera el gènere de la sarsuela i la tradició de grans escenografies de l’entitat. Grané i Doy busquen reivindicar la sarsuela com a espectacle total, modern i actual, amb l’objectiu d’aconseguir un espectacle musical que el públic pugui veure i, al mateix temps, disfrutar. “Cançó d’Amor i de Guerra” és un muntatge que, 88 anys després de la seva estrena, s’ha convertit en tot un símbol.

Dies:
Diumenge, 30 de març de 2014, a dos quarts de sis de la tarda (18:30 h)
Dissabte, 5 d’abril de 2014, a dos quarts de deu del vespre (21:30 h)
Diumenge, 6 d’abril de 2014, a dos quarts de sis de la tarda (18:30 h)
Dissabte, 12 d’abril de 2014, a dos quarts de deu del vespre (21:30 h)
Diumenge, 13 d’abril de 2014, a dos quarts de sis de la tarda (18:30 h)
Dissabte, 26 d’abril de 2014, a dos quarts de deu del vespre (21:30 h)
Diumenge, 27 d’abril de 2014, a dos quarts de sis de la tarda (18:30 h)
Lloc:
Sala Cabanyes (La Riera, 110-120)
Preu:   12 euros


Informació i reserva de localitats a www.salacabanyes.cat i al telèfon 618.77.30.13, els divendres de sis de la tarda a nou del vespre