dijous, 16 de gener del 2014

El Platges de Mataró protagonitza una gran remuntada per començar l'any

13 de fener de 2014

Els mataronins perdien d'onze punts a la mitja part davant el Mollet, però una defensa intensa i sense fisures serveix per donar el triomf final: 67-60

fotos R.Gallofré

El Platges de Mataró va començar el 2014 amb una victòria de les que fan afició. Tercers per la cua i necessitats d'alegries, els de Jordi Ventura van tombar el Mollet, cinquè classificat, en un enfrontament positiu en tots sentits: pel resultat, que permet escalar fins el tretzè lloc; per la moral, ja que els de Mollet eren un rival molt complicat; i per l'actitud, després de marxar al descans perdent d'onze punts, els mataronins van demostrar que són capaços de tot. L'equip es jugarà aquesta setmana  -últim partit de la primera volta- una final amb el Sant Fruitós, amb qui empaten a punts.

La primera part dels mataronins no va estar a l'alçada de les expectatives. El conjunt unionista va estar molt erràtic en el llançament, tant en triples que no van entrar com en jugades sota cistella. El seu rival, en canvi, va ser molt més fiable i va aconseguir escapar-se per diversos punts d'avantatge. Primer de quatre en el període inicial, però després deixant amb només vuit punts als mataronins i tancant la primera part amb una diferència de més onze que feia preveure una nova derrota mataronina a casa.

Res més lluny de la realitat. Els unionistes van tenir una reacció espectacular en el tercer quart, construint una defensa simplement magistral que va anul·lar completament el Mollet. Intensitat, serietat i treball d'equip majúscul: dos contra uns constants on s'hi sumaven ajudes de tercers jugadors que tapaven els forats que buscava el Mollet davant aquesta pressió. Això va sorgir efecte (el Mollet només va fer deu punts en el tercer quart) i l'equip va estar molt encertat de cara a cistella, destacant sobretot Ariño i Marc Forcada. L'equip es va posar dos punts per sobre, i amb un quart per acabar el matx, tot es va igualar. El Mollet va confiar en Albert Ferrer, que va fer alguns punts inverosímils que mantenien dempeus els visitants. El Platges de Mataró, però, va saber jugar els últims minuts i construir una victòria necessària fins a guanyar 67-60.