Els taronges guanyen 91-84 un partit ple d’alternatives

1 de desembre de 2013
per Salva Fernàndez
fotos UE Mataró

L’Auto Net&Oil Boet Mataró es va emportar el derbi de la capital del Maresme davant el Platges de Mataró. El partit, que va generar suficient expectació com per tenir l’Eusebi Millan ple, sense cap seient lliure, enfrontava un Boet clarament en línia ascendent davant un conjunt unionista necessitat d’alegries després de sis derrotes seguides. Dissabte va arribar la setena, després d’un partit ple d’alternatives que va caure del costat del Boet. Carles Canals, Joaquim Franch i Juan-k  Vaca van ser els més destacats dels locals, que van saber sobreposar-se a diversos moments complicats i a l’exhibició de Marc Forcada, que de nou va ser el millor dels de Jordi Ventura i de nou va ser insuficient per guanyar.

El partit va tenir una primera part espectacular, d’aquelles que els entrenadors no celebren però sí l’afició. Després de diversos punts, Vaca encenia l’Eusebi Millan amb un triple. Això va activar els dos conjunts, en una seqüència espectacular de cara cistella: resposta de Romero amb un triple (6-7), bona cistella del Boet i triple de Natxo Ariño; nova cistella dels locals (10-10), triple de Romero i resposta immediata de Carles Canals, també amb un triple estratosfèric (13-13). Els dos equips van seguir colpejant amb encert, menció especial a Prat que amb cinc punts seguits posava el Platges per davant, i després d’una mini escapada dels unionistes, un triple en el darrer moment  deixava un inquietant 24-25 al marcador.

En la represa el Platges va escapar-se en el marcador. La defensa dels visitants va millorar molt, i amb l’aparició de Forcada, l’equip aconseguia –després d’una antiesportiva més que dubtosa- escapar-se 26-33. Va ser el moment d’Albert Llanos, del boet i ex-Platges que va fer dos triples seguits i va tancar l’hemorràgia que estava rebent el conjunt d’Albert Peña. La resposta de Sergi Ventura va ser un llançament de tres (33-38) que donava tranquil•litat als visitants, però quatre punts seguits del Boet comandats per Carles Canals advertien els unionistes: 37-38. Quan més a prop estava el Boet, més lluny va acabar. Forcada va despertar definitivament, i a base d’internades imparables, triples i tirs lliures va fer set punts seguits i va ser clau perquè els unionistes marxessin 41-48, resultat que acabaria en 45-48 al descans després d’una bona reacció local.

En el tercer període, el Boet va empatar ràpidament el partit després d’una mala decisió en atac del Platges, i amb 51-51 Canals va ser clau repartint joc i creant perill amb les seves curses de cistella a cistella. Mica en mica els locals van anar escapant-se (triple de Vacas inclòs) fins el 59-53 i 61-56. En aquest període, només Forcada semblava capaç d’aguantar al Boet, i el jugador unionista va ser clau perquè els visitants no perdessin el nord al matx: 65-58. Quan pitjor estava el Platges, Prat intentava reconduir-ho amb tres punts vitals (69-63), però el Boet acabaria avantatjant el seu rival 71-63.

En el darrer període, el Boet aguantava la diferència de sis-set punts davant el Platges, que tenia en Forcada el seu gairebé únic argument ofensiu en aquests dos últims quarts. Els unionistes van acostar-se amb dos punts de Jordi Sánchez i un 2+1 que els deixaven 75-73 a sis minuts per acabar. Però Joan Carceller posava terra pel mig més enllà de 6,25 amb el 78-73, i poc després un brillant Canals trencava la defensa, obria fora i Franch anotava un altre triple gairebé definitiu: 81-73. El Platges, lluny de donar-se per vençut, va tornar a reaccionar mitjançant Forcada. L’equip va retallar diferències fins el 82-80 i amb una bona defensa, però els tirs lliures van condemnar els unionistes. Els errors en aquests tirs, l’espectacular bagatge de rebots ofensius de Marc Hermoso que permetia al Boet tenir segones jugades i anotar, i l’encert en els tirs lliures dels locals, van fer que tornessin a escapar-se, primer 87-80 i finalment, amb el 91-84 final.