dimarts, 24 de setembre del 2013

La reposició de 'La Ventafocs', muntatge que obre la temporada de la Sala Cabanyes




publicat per
http://mataroradio.cat
23 de setembre de 2013
Clara Sanchez

La Sala Cabanyes aposta per produccions pròpies i reposa la Ventafocs, que va ser l'obra de fires de la temporada passada. La temporada 2013-2014 aposta per obres fetes i adaptades a casa encara que siguin basades en històries ja escrites. Segons el president de la Sala, Toni Grané, la Ventafocs, que serà la primera en pujar a l’escenari és l’exemple perfecte del tipus de projectes que volen encapçalar des de l’entitat mataronina. Com és habitual els Pastorets tornen a ser plat estrella de la temporada del teatre.
Un altre dels plats forts de la present temporada serà “Jocs de Cartes”, que segons Grané és un treball d’actors i una de les propostes més interessants que poden oferir. Com aquesta obra, La Nit dels Pocs-soltes són dues obres basades en els originals d’Adreça desconeguda i el Sopar dels idiotes però que no poden tirar amb tots els drets per les pegues de la SGAE. D’altra banda, una altra de les apostes fortes d’aquest nou curs és la Saca, l’escola de la Sala que aquest any amplia oferta i proposa cursos per a majors de 15 anys i per a majors de 30. Escoltem Toni Grané i el responsable de la Saca Marc Molina.
La Sala segueix treballant amb altres entitats. Aquest any com a novetat ha signat un conveni de col•laboració amb el Tecnocampus a partir del qual els estudiants de diverses disciplines del centre universitari, com ara il•luminació, so o màrqueting, podran fer les seves pràctiques a la Sala. A més l’entitat de teatre segueix col•laborant amb aquesta casa, Mataró Ràdio i l’Escola Universitària per emtre el programa “Amunt el teló”. Segons Grané també estan negociant la possibilitat que els alumnes de perruqueria de l’institut Puig i Cadafalch puguin fer les seves pràctiques a les funcions de la Sala.
La resta de la temporada la completen obres com “Tots els nens juguen seriosament”, dirigida per Enric Lucena, “Canço d’amor i de guerra” de Toni Grané i Toni Doy i l’obra de fires “La Bella Adormida” aquest any a càrrec de Marc Abril. Per cert que una altra de les novetats de la temporada és que els diumenges les taquilles restaran tancades i per tant només es podran adquirir les obres a través d’internet o telefònicament a les hores especificades.