dimecres, 25 de setembre del 2013

Set produccions pròpies a la nova temporada de Sala Cabanyes




publicat per
www.totmataro.cat
18 de setembre de 2013
Cugat Comas
foto : Anna Aluart

L’espectacle de Fires serà ‘La Bella Adormida’, 15 anys després de fer-se

Presentació nova temporada de la Sala Cabanyes

La Sala Cabanyes estrenarà a finals de mes amb la reposició de la Ventafocs que dirigeix Antoni Blanch la seva temporada teatral que tornarà a anar fins al juny amb fins a set produccions pròpies. Amb els Pastorets de tradicional cesura per Nadal –es tornaran a estrenar abans de Sant Esteve, enguany el 22 de desembre– la temporada es marca com a objectiu una alta ocupació així com dinamitzar la Saleta “un espai que encara no es coneix prou, que molta gent fins i tot desconeix que existeix i que haurem d’explicar més”, va dir el President de la Sala Cabanyes Toni Grané. El propi Grané i alguns dels responsables i directors de les obres van destapar simbòlicament la cartellera exterior que hi ha a La Riera amb els noms dels espectacles d’aquest any.

Després de la reposició de ‘Ventafocs’ a la sala gran, la Saleta estrenarà ‘Joc de cartes’  dirigit per Joan Peran, un duet entre Josep Maria De Ramon i Genís Mayola. Ja al febrer, Josep Maria Rabassa dirigirà ‘La Nit dels poca-soltes’, un text basat en un clàssic de la comèdia teatral. També Enric Lucena repeteix al capdavant d’un espectacle escriti i dirigit per ell mateix, ja al març, amb ‘Tots els nens juguen seriosament’ a la Saleta. Toni Grané i Toni Doy dirigiran ‘Cançó d’amor i de guerra’ “un clàssic de la sarsuela que intentarem dur al musical, molt adient en un any important nacionalment com serà el 2014” segons Grané.

Tancarà la temporada l’espectacle de Fires que aquesta vegada recau en Marc Abril que dirigeix ‘La Bella Adormida’, un clàssic que fa 15 anys que no es veu a la Sala i que es veurà “rejovenit i renovat”.

Fiscalització indecent de la SGAE
En l’estrena de la nova temporada de la Sala, el president de l’entitat va aprofitar l’avinentesa per carregar tintes contra la SGAE de qui va dir que “són uns incompetents fent la seva feina i molt competents a l’hora de cobrar-la”. Grané va assegurar que la Sala pateix “una fiscalització indecent per part de l’SGAE que tracta igual els professionals que les entitats que cultivem espectadors. Som els primers que diem que els creadors han de cobrar, però no és de rebut que fiscalitzin cada entrada o que no donin permisos fins a tres setmanes abans d’una obra quan els has demanat un any i mig abans, per exemple”. És davant aquesta política de drets que la Sala opta per versionar clàssics en lloc de representar-los.