diumenge, 5 de maig del 2013

Sala Cabanyes tanca avui la XI mostra nacional de teatre amateur de Pineda




Sala Cabanyes tancarà avui aquesta mostra mes que consolidada dins el marc de propotes de teatre amateur a Catalunya.
Un cap de setmana d'autèntica bogeria i on s'ha pogut veure teatre des de les 9 del matí fins a la matinada.
El muntatge escollit per al tancament de la mostra és El diari d'Anna Frank obra estrenada Sala Cabanyes el 23 de febrer que va registrar una gran afluència i acceptació per part del públic present a la Sala.

Una història plena de vida i d’esperança enmig d’una Europa que cau a trossos en plena Segona Guerra Mundial. La Sala Cabanyes estrena aquest proper dissabte 23 de febrer “El Diari d’Anna Frank”, l’adaptació teatral dels escrits que Annelies Marie Frank escriu entre 1942 i 1944.
 La història comença quan Anna Frank (Mireia Lorente) arriba juntament amb els seus pares, Otto (Genís Mayola) i Edith (Imma Gironès), i la seva germana Margot (Anna Capdaigua) a un amagatall de la ciutat d’Amsterdam esquivant els nazis. Per tal de reproduir l’ambient en què vivia la família Frank, l’escenari del teatre mataroní s’ha transformat en les golfes on s’instal·len, amb una escenografia que transmet la sensació de claustrofòbia amb què conviuen els personatges.

Al diari que li regala el seu pare, Anna hi explica allò que viu, sent o pensa i descriu la vida quotidiana de totes les persones que conviuen amb ella: el matrimoni Van Daan (Jaume Pagès i Marga Selva) i el seu fill Peter (Ferran Galán), el dentista Jan Dussel (Xavier Giribés / Agustí Galán). Mentre viuen amagats, les famílies Frank i Van Daan reben l’ajuda de Miep Gies (Mireia del Castillo) i Victor Kraler (Antoni Grau), el seu únic contacte amb el món exterior.

La direcció escènica del muntatge va a càrrec de Joan Peran, que a la Sala Cabanyes ha dirigit obres com “Un violinista a la teulada”, “Els Pirates”, “La comèdia dels errors” o “Nit de Sant Joan”. Peran és al capdavant d’un equip d’una seixantena de persones que fan possible l’espectacle.

Les entrades es poden comprar  mitja hora abans a 3 euros al  Centre Cultural Recreatiu