dijous, 23 de maig del 2013

El Platges de Mataró agafa avantatge en la promoció de descens

19 de maig de 2013

Els mataronins guanyen 75-81 el Castellbisbal i estan a una victòria de certificar la permanència a Copa Catalunya

El Platges de Mataró va donar dissabte un pas de gegant per mantenir la categoria de Copa Catalunya. Els de Quique Spà encetaven la sèrie de play-off de descens davant el Castellbisbal a domicili, però això no els va fer tirar enrere i van aconseguir una victòria per 75-81 que encarrila la permanència i posa la pilota a la teulada del Josep Mora: si els unionistes guanyen el proper dissabte al seu rival hauran complert amb l'objectiu de mantenir-se a Copa Catalunya.  Gran partit de David Romero, que va fer 25 punts, nou rebots i un 32 de valoració, clau per fer oblidar les baixes de Paco Hernàndez i Marc Forcada.

El matx es va posar de cara pels mataronins ben aviat gràcies a l'aportació de Romero i també de Mons, encertat en els tirs de tres. Al final del primer quart els unionistes guanyaven de deu punts (18-28) i el matx va baixar en anotació en el següent període. Els mataronins, però, es mantenien per davant i això els va permetre marxar al descans amb dotze punts d'avantatge. En el tercer període els unionistes no van estar al nivell de la primera part del matx, i això ho van aprofitar els locals per retallar diferències fins a posar-se a només tres punts dels mataronins. El darrer quart era totalment decisiu, i el Platges de Mataró va saber jugar les seves cartes durant bona part del matx. Però a tres minuts, el Castellbisbal va empatar el partit i poc després es va posar dos punts per sobre. De nou semblava que l'equip deixaria escapar un partit controlat en els darrers instants, però dos triples seguits de Jordi Sánchez i el bon paper de Romero van revertir la situació fins el 75-81 definitiu.

Els mataronins disputaran el proper dissabte a les sis de la tarda al Palau Josep Mora el segon partit d'aquesta sèrie. L'equip necessita guanyar per sentenciar la seva permanència a Copa Catalunya després d'una temporada marcada per massa irregularitat en els resultats aconseguits durant la temporada regular.