divendres, 24 de maig del 2013

El femení del Platges de Mataró perd la final de Copa Catalunya




publicat per
www.capgros.com
21 de maig de 2013

L'equip acaba sots-campió després de la derrota 51-38 amb el Joventut Les Corts; el Campionat d'Espanya passa factura

El Platges de Mataró femení va perdre la final de la Copa Catalunya disputada a Sant Feliu del Llobregat davant el Joventut Les Corts. Bona part de l'equip venia de disputar tota una setmana de campionat d'Espanya, on van ser segones, i això va pesar en les cames de les unoinistes, que no van aconseguir fer el seu joc habitual i van acabar perdent 51-38, amb una puntuació molt baixa si es compara amb el que tenen acostumat a fer. Jugadores com Laia Flores o Ariadna Pujol van competir gairebé tot el partit (més de 35 minuts) però van acabar amb registres per sota dels habituals amb 6 i 5 punts respectivament. La millor va ser Olga Ruano, 11 punts i 14 rebots.

Les barcelonines van dominar el partit des d'un bon principi. El conjunt de César Aneas no va estar gaire encertat de cara a cistella, com ho demostren els parcials de la primera part en la que van anotar poquíssim. El primer quart acabaria amb victòria del Joventut Les Corts per 10-4. Només dues cistelles mataronines, un pobre bagatge que es repetiria en el segon parcial, on també van anotar només quatre punts. Això propiciava que al final del segon període les d'Aneas perdessin de 18 punts després d'encaixar un 11-0 en contra demolidor.

Però aquest equip ha demostrat ser un gran competidor, i en el tercer període les unionistes van treure forces d'on van poder i van intentar revertir la situació. Van aconseguir la seva millor ratxa anotadora (6-0) i es van arribar a col·locar a deu punts, 32-22. El Joventut Les Corts, però, no va baixar la guardia i al final del període mantenia una renda important: 37-25. En el darrer període, les mataronines van seguir intentant-ho, però el repte era ja gairebé impossible per un equip que ha estat una setmana competint al més alt nivell en categoria júnior, on es va proclamar sots-campió d'Espanya dissabte. Sense temps per recuperar-se diumenge van haver de lluitar contra un Joventut Les Corts davant el qual cal estar al 100% per guanyar-lo.

Malgrat tot, la temporada del femení del Platges de Mataró és brillant, sots-campió de catalunya amb un equip plagat de jugadores júniors i sots-campió d'Espanva d'aquesta categoria. La de diumenge va ser l'única derrota del sènior en tot el 2013.