dijous, 23 de maig del 2013

El júnior del Platges de Mataró, sots-campió d'Espanya




publicat per
www.capgros.com
19 de maig de 2013

Les mataronines competeixen amb el Gran Canaria, però acaben perdent en la final per 67-56
               
El júnior del Platges de Mataró va proclamar-se sots-campió d'Espanya de bàsquet femení després de perdre la final del campionat celebrat a Saragossa davant el Gran Canaria. Les mataronines sabien de la dificultat del partit, però van sortir a intentar donar la sorpresa i guanyar al gran favorit. I de fet, van estar a punt de donar la sorpresa durant un tram del matx, però finalment les canàries es van imposar per 67-56 final. L'equip va complir l'objectiu d'arribar a la final, i aquest diumenge bona part de les integrants del júnior tenen l'opció de guanyar la Copa Catalunya davant el Joventut Les Corts en categoria sènior.

El matx amb el Gran Canarias va començar amb un Platges de Mataró que sorprenia al seu rival a base de triples. Les de César Aneas eren conscients del gran poder interior de les illenquees, i van intentar contrarestar aquest fet amb tirs des de més enllà de 6'25. Carolina del Santo estava molt fina en el tir exterior, i això va permetre que les unionistes s'escapessin 13-20 en el primer quart. Les canaries van capgirar la situació en el segon període amb Rebeca Navarro en plan estel·lar. A quatre minuts pel descans ja guanyaven 31-28, i els triples de Navarro trencaven el matx fins arribar al descans 40-30.

La diferència era prou important com perquè el Mataró busqués empatar per la via ràpida, aprofitant sobretot els tirs de tres. Però les presses no van acompanyar a les d'Aneas, que van ser incapaces de retallar punts al marcador: 14-13 al tercer període. El Platges de Mataró va intentar per última vegada acostar-se al Gran Canarias. Un triple de Cristina Pujol i dos lliures d'Ari Pujol van posar emoció al matx amb el 54-48 i poc després fins el 57-53, però la jugadora Leticia Romero va estar brillant en aquest tram de partit i va sentenciar el matx amb el 67-56 definitiu.