dimecres, 17 d’abril del 2013

Treballada victòria del Mataró davant el Draft

13 abril de 2013

A pesar dels 18 punts del resultat final (55-73), el Draft Gramenet posa les coses complicades al Platges de Mataró, però la inspiració en els triples de les del Maresme resol un partit bonic en el què les locals han posat la por al cos gràcies a un excel·lent tercer període. Amb la victòria, el Mataró es manté a la segona posició empatat amb el líder, el Joventut Les Corts.

El Draft Gramenet, un dels equips revelació d’aquesta Copa Catalunya, demostra de nou que és un rival dur, un os difícil de rosegar que en dues setmanes consecutives pot presumir de posar les coses difícils als dos millors equips, diumenge passat al Joventut Les Corts, i aquest dissabte al Platges de Mataró. Les de César Aneas han acabat per imposar-se amb certa solvència gràcies a la qualitat i el físic d’Ariadna Pujol i Olga Ruano (43 punts entre les dues, gairebé el 60% de l’equip), però al tercer quart han hagut de veure com un Draft liderat per Cristina Soriano els posava la por al cos.
El Mataró ha començat el partit recolzant-se en Ari Pujol i Ruano, que han fet entre totes dues els 20 punts de l’equip, cosa que els ha permès contestar la bona sortida del Draft, amb tres cistelles seguides de Soriano i un triple de Marta Romero (3 triples en total). Les de Sergio García es posaven per davant, (9-5), però un 8-0 amb cinc punts de Ruano i un dos més u d’Ari guiava les visitants cap a uns minuts de superioritat que li permetien acabar el primer quart amb un lleuger avantatge (16-20). Ari Pujol seguia amb el seu recital particular, anotant 12 dels 14 punts del Mataró entre el minut 7 i el 12, i la inspiració afegida de Laia Flores castigava un tram de molta imprecisió de les colomenques posant una diferència de 10 punts a l’electrònic (19-29). El Draft tenia força problemes per atacar la bona defensa mataronina, però un moment d’inspiració de Marta Romero (7 punts seguits, inclosos dos triples) va semblar despertar les locals, que de tota manera patien per contenir Olga Ruano quan rebia i es girava a la pintura. Dues cistelles consecutives de la pivot visitant van tancar la primera part amb 28-39, un avantatge d’11 punts pel Mataró forjat en el desequilibri de la dupla Ari (17 punts al descans), Ruano i de Flores al començament del segon període.
A la represa, Ruano tornava a avisar amb la seva capacitat per rebre, girar-se i castigar des de l’ampolla, però aviat Cristina Soriano es va posar l’equip a l’esquena, i el Draft, recolzat en una intensa i efectiva defensa va recuperar força pilotes i la seva base va repartir joc de manera fantàstica, catapultant l’equip a un excel·lent parcial de 15-1. Soriano posava molt de ritme a les transicions, i la seva excel·lent lectura del ‘pick and roll’ regalava cistelles a les seves companyes, en especial a una encertada Azkune López (16 punts), que van posar la por al cos al Mataró, establint el 43-44 que deixava en res l’avantatge quallat per les visitants i feia explícit el gran joc de les groc-i-negres.
Però aleshores, quan havien fet el més complicat, les de Santa Coloma no van tenir la continuïtat necessària, i el Mataró va treure l’orgull i la qualitat, i entre Cristina Pujol, Laia Flores i Blanca Garcia van desmuntar la defensa de les de Sergio García gràcies al seu desequilibri en l’u contra u. Ariadna Pujol arrodonia el final de tercer quart (44-56) i tornava el parcial al Draft amb un 1-12 que deixava les coses més o menys com estaven a la mitja part.
Malgrat la diferència, el partit estava bonic, i un intercanvi de cops al començament de l’últim quart va afavorir un bon Draft Gramenet a nivell col·lectiu, que reclamava tornar a entrar en la lluita per la victòria amb un 8-2 que estrenyia les diferències (52-58). Però arribats a l’equador de l’últim quart, se li van acabar les piles i un triple d’Azkune López en cinc minuts va ser insuficient per combatre un Mataró demolidor, que es va inspirar des dels 6,25 i amb 4 triples va rematar un enfrontament que ja tenia ben encarat. Ari Pujol completava el seu partidàs (26 punts), i Laia Flores amb dos triples i Blanca Garcia amb un altre conduïen el Mataró a un avantatge de 18 punts (55-73) que no reflecteix del tot els problemes que ha plantejat el Draft a l’equip de César Aneas.
Fitxa del partit:
DRAFT GRAMENET (55): C.Soriano (12), B. Milla (2), M. Romero (10), A. López (16), E. Esquivias (9) –cinc inicial–, L. Arias (4), N. Arias (2).
PLATGES DE MATARÓ (73): B. Garcia (6), L. Flores (13), A. Pujol (26), T. Gómez, O. Ruano (17) –cinc inicial–, C. Garcia, M. Teixidó, C. Pujol (5), C. Del Santo (6).
Parcials: 16-20 / 12-19 (28-39) // 16-17 (44-56) / 11-17 (55-73).