divendres, 29 de març del 2013

El Platges de Mataró no pot amb el segon classificat




publicat per
24 de març de 2013
Salva Fernàndez
foto : Grabriel Romero

Els mataronins fan un gran partit, però en el tram final deixen escapar l'avantatge aconseguit i perden 96-101 amb el Montgat

El Platges de Mataró va encaixar dissabte una nova derrota, aquest cop davant el Montgat. Però els mataronins van demostrar tenir molta qualitat a l’equip i ser capaços de tot, fins i tot de competir contra el segon classificat davant el qual van estar a punt de guanyar després d’un autèntic partidàs amb alternatives en el marcador i cistelles memorables. Finalment, però, els mataronins van caure 96-101 i intentar escapar de la promoció de descens serà complicat.

El partit va començar amb diverses errades dels dos conjunts. El Platges va avisar primer, però després d’un triple errat de David Garcia van iniciar-se el reguitzell de punts. Tres pel Montgat, dos pel Platges i dos pel Montgat de nou. Els mataronins tutejaven al rival, i malgrat els errors –un triple de Mons marxava per poc- l’equip es mantenia viu gràcies a bones jugades de Forcada que acabaven en tirs lliures. Els visitants estaven molt forts en el rebot ofensiu i així pressionaven per mantenir-se per davant i en les recuperacions, i això combinat amb la manca d’encert en jugades clau (un altre triple errat) permetia el Montgat escapar-se 10-16.  Un triple clau dels visitants i errades en atac unionista posaven el 13-21, primer màxim avantatge destacat. Però la resposta seria de Romero sota la botzina amb un triple donava aire als mataronins, que acabarien 25-26.

En el segon període els mataronins van demostrar voler el partit malgrat la diferència en la classificació. Els primers compassos no van ser bons (25-30) però a base de triples els mataronins es van posar dins del matx. Primer Ventura, després Jordi Sánchez per empatar a 31. L’equip va sorprendre al Montgat, i en dues recuperacions de Sergi Ventura es van posar per davant 35-34. Nogales, de tres, frenava les aspiracions mataronines i donava oxigen als visitants. La igualtat es va mantenir fins que a dos segons per acabar David Garcia feia un espectacular triple amb falta personal inclosa. El punt addicional no el va poder anotar i el Platges marxava 48-47 al marcador.

El tercer període va mantenir la intensitat dels dos anteriors. Mons fallava un altre triple, però l’especialista de més enllà de 6’25 aconseguiria anotar de tres poc després. Els unionistes es mantenien per davant en part als triples aconseguits, com per exemple un estratosfèric de Forcada (56-54). Romero estava fi i entre pilotes robades i contracops per anotar quatre punts gairebé consecutius, units a un dos més u d’Ariño. Els de Quique Spà veien com el Montgat no es rendia i empatava el matx i fins i tot es posava per davant. Però no els durava gaire ja que el Mataró estava fi en la recuperació. Al final, empat a 74 i dos punts de tècnica assenyalada en contra del Montgat que posava el Platges 76-74.

Tot semblava encarrilat quan Mons i Ariño feien dos triples consecutius pels mataronins a l’inici del període. Però encara quedava molt de matx. Un dos més u del Montgat retallava distàncies (82-79). I poc després és posava un per sota. Els mataronins estaven endollats i un exemple era Forcada: des de gairebé set metres feia una finta, es desfeia del seu marcador i clavava un triple espectacular.  Tot semblava anar rodat, però el Montgat va començar una remuntada que faria molt mal als mataronins. Amb tirs lliures es van posar a un punt, i una pèrdua de pilota unionista servia perquè els visitants fessin un triple. Un següent atac marcava el 85-88. Després d’una tècnica a cada bàndol, un triple visitant sentenciava amb el 85-92 i un parcial de 2-12 que deixava noquejat el Mataró. Els de Quique Spà ja no van aixecar cap i van acabar claudicant 96-101.