dijous, 14 de març del 2013

El Mataró trenca l’Igualada en una nova demostració de potencial (87-64)

11 de març de 2013

Una segona meitat de manual permet al Platges de Mataró desfer un Igualada que planta cara, però que es desenganxa als darrers 10 minuts i acaba patint una clara derrota contra un dels millors equips de la categoria.

Ariadna Pujol ha fet un partit molt complert i ha desencallat la situació al tercer quart. Foto: Capgros.com
Partit important el que es jugava al Palau Josep Mora entre Platges de Mataró i Igualada de cara a començar a decidir les places de Final a 4. Un triomf mataroní les situava pràcticament en aquest grup selecte, mentre que les blaves buscaven la victòria per tal de consolidar-se en la quarta i darrera plaça que dóna accés a la disputa pel títol.
El Platges de Mataró ha sortit amb les piles posades i des d’un primer moment ha obert escletxa. La principal diferència entre un i altre equip ha estat l’encert: mentre les locals anotaven pràcticament en cada acció, el Depimés CB Igualada es mostrava molt erràtic en els primers compassos del matx. Les de César Aneas s’han mostrat molt segures amb els triples i s’han posat amb un perillós 17-6 que ràpidament han remediat les jugadores de l’Igualada. Un sprint final al primer període digne de l’orgull d’aquest equip deixava el partit en un encara obert 22-18. Al segon quart, la tendència favorable a les blaves ha seguit el seu camí: les noies de Xavi Borràs han sabut frenar l’encert ofensiu del Mataró i han començat a retallar distàncies fins a posar-se per davant en el marcador. Sort n’ha tingut el Mataró d’Olga Ruano, que ha anotat 10 dels 13 punts del seu equip en aquest quart, i ha permès que qui marxés als vestuaris en avantatge fossin les locals (35-33).
A la represa però, el Mataró sortiria disposat a endur-se el partit i ho aconseguiria. Tot i que el marcador l’inauguraven les igualadines amb un 2+1, el 35-36 seria el punt d’inflexió en què Ariadna Pujol començaria una petita exhibició particular per liderar el seu equip cap a la victòria. 7 punts seguits de la jove jugadora del Mataró i l’encert exterior d’altres companyes com Cristina Pujol o Laia Flores tornaven a distanciar l’Igualada, que tot i així no es rendiria per acostar-se de nou a menys de cinc punts per sota. El període acabaria amb un 59-49 que ja feia entreveure quina tònica seguiria el partit en el darrer quart. De fet, 7 punts més del Mataró culminaven un parcial de 15-0 que aquest cop sí, ja deixava el partit sentenciat. Lluny de conformar-se amb aquest avantatge, les locals seguirien a per totes fins el final del matx, aprofitant les pèrdues de pilota de l’Igualada per córrer i també servir-se de Ruano, que acabaria amb 26 punts i 32 de valoració, per anar augmentant l’avantatge. El Depimés CB Igualada, tot i el bon paper de Carlota Carner i Alba Acevedo es veia clarament superat i acabaria el partit cedint per un clar 87-64, que no reflexa el que de fet, i fins el final del tercer quart, ha estat un partit igualat.
Amb la victòria, el Mataró se situa amb 4 victòries de marge (més l’average) respecte el Cerdanyola, equip que marca el tall cap a la Final a 4, mentre que l’Igualada manté la quarta plaça abans del també difícil partit de la setmana que ve a la pista del Joventut Les Corts.
Fitxa tècnica:
Platges de Mataró (87): L. Flores (13), B. Garcia (7), A. Pujol (18), N. Talavera (14), O. Ruano (26) – cinc inicial – T. Gómez, C. Garcia (2), M. Teixidó (2), C. Pujol (3), C. del Santo (2) i M. Jou.
Depimés CB Igualada (64): A.C. Martínez (3), M. Quintana (9), L. Icart (2), N. Minguet (3), M. Torra (2) – cinc inicial – C. Carner (15), V. Júlvez (6), A. Acevedo (18), X. Freixas (6).
Parcials: 22-18 / 13-15 (35-33) // 24-16 (59-49) / 28-15 (87-64)