dimecres, 6 de març del 2013

El Mataró no afluixa i venç el Draft

4 de març de 2013

Les mataronines segueixen a la caça de la primera posició i del Joventut Les Corts i s’imposen de manera clara (69-52) a un Draft Gramenet que tot i plantar cara no en va tenir prou per vèncer a Mataró. El Platges de Mataró ja acumula 8 victòries consecutives entre el final de la primera i el començament de la segona fase.
La persecució del líder s’intensifica per part d’un Platges de Mataró que després de guanyar a la pròrroga la setmana anterior, va saber dominar el partit de cap a peus davant un Draft Gramenet voluntariós i lluitador, però que no en va tenir prou per contrarestar la superioritat de les jugadores grogues.

Blanca Garcia, amb 18 punts i 24 de valoració, va ser la millor del Mataró en la victòria sobre el Draft. Foto: UEMataró
Ja d’inici, les de César Aneas van prémer l’accelerador, deixant enrere les colomenques, que tot just se situaven sobre la pista. El Mataró va fer un parcial d’11-2 a les visitants, que des d’aquell moment ja anirien per darrere i tot i mirar de recuperar-se, es van veure frenades per les locals. Sota la direcció d’una inspirada Blanca Garcia (18 punts), especialment des de 6,25 (4/7), les mataronines van prendre els primers avantatges, i al final del primer quart ja van assolir una distància que les de Sergio García mai van recuperar. Olga Ruano va dominar la pintura gràcies al seu físic i va fregar de nou les dobles figures (21p i 9reb), i va ser una font de problemes constant per un Draft que malgrat tot va recuperar l’alè en el segon període. Bri Milla, Azkune López, Cristina Soriano i Marta Romero (45 dels 52 punts de les de Santa Coloma) van tibar del carro, però tot i millorar defensivament no van poder contrarestar les errades en atac d’un Mataró que també prestava atenció a la seva defensa, i els 8 punts de diferència van romandre (31-23) en arribar al descans després d’un segon quart equilibrat.
Les joves Laia Flores (10p) i Ariadna Pujol (10p+10reb) també van quallar un bon partit i apareixien per ajudar les mataronines a encarrilar el partit a la represa. Les del Maresme van recuperar el ritme dels primers minuts, i amb més velocitat van poder apropar-se de nou a la vintena de punts per quart i superar els 10 d’avantatge respecte el rival. El Platges es va trobar amb el partit de cara al moment de començar l’últim quart (49-35), però tot i fer participar gairebé tota la banqueta, va saber mantenir el nivell necessari per contenir un Draft que no va deixar de lluitar i va voler apropar-se fins el darrer moment. Finalment, les de casa tornarien a endur-se la victòria parcial (20-17) i establirien el 69-52 per sumar un nou triomf i seguir en la persecució del primer classificat, el Joventut Les Corts, una jornada més.
Fitxa del partit:
PLATGES DE MATARÓ (69): B. Garcia (18), L. Flores (10), A. Pujol (10), N. Talavera (2), O. Ruano (21) –cinc inicial–, T. Gómez (2), C. Garcia, M. Teixidó, C. Del Santo (6), M. Jou.
DRAFT GRAMENET (52): C. Soriano (9), B. Milla (13), N. Arias (2), A. López (12), E. Esquivias (3) –cinc inicial–, L. Arias (2), M. Romero (11).
Parcials: 18-10 / 13-143 (31-23) // 18-12 (49-35) / 20-17 (69-52).