dimarts, 12 de març del 2013

El femení del Platges de Mataró s’exhibeix davant l’Igualada

10 de març de 2013

Una segona part per enmarcar de les mataronines dóna la tercera victòria consecutiva en la segona fase

El femení del Platges de Mataró va aconseguir aquest diumenge al matí una victòria treballada davant l’Igualada per 87-64.  El conjunt mataroní va haver de suar de valent davant un equip que li va plantar cara durant la primera part. Un excels tercer període i una gran Olga Ruano en el quart van servir per superar la defensa de l’Igualada i sumar la tercera victòria consecutiva en la segona Fase de Copa Catalunya.

El partit començava amb un Platges de Mataró molt encertat en totes les facetes. Això provocaria que s’aconseguís un primer parcial contundent i una màxima avantatge de 14-4. L’Igualada va començar a despertar i va anotar fins posar-se a sis punts. Un triple d’Ari Pujol servia per obrir escletxa: 17-8.  Les visitants, però, no es van donar per vençudes i van fer un parcial de 0-6 que les intentava acostar al marcador. Un triple de Blanca Garcia tornava a obrir el marcador (20-12) però les visitants van fer cinc punts consecutius, dos tirs lliures i un triple, per posar-se a tres. Abans del descans Olga Ruano faria dos punts més i s’acabaria el quart 22-18.

En el segon període l’Igualada respondria al Platges empatant a 22 punts i després a 24. En aquest punt les unionistes fallarien un triple i les visitants es posarien per davant 24-26. Les mataronines van començar a afinar el canell i aprofitant els rebots defensius i les bones contres es posaven 32-26.  Semblava que el matx es posava a lloc, però un dos més u de les visitants les acostava al marcador (32-29) abans que els últims punts de la primera meitat deixessin un ajustat 35-33 fruit d’una darrera contra que l’Igualada anotava.

En la represa un 2+1 d’inici posava l’Igualada per davant (35-36). I aquí va començar l’exhibició del Mataró. Dos tirs lliures, una recuperació amb anotació i un espectacular triple d’Ari Pujol posaven el 42-36. Les mataronines s’havien endollat de cop i Cristina Pujol, també de tres, posava dempeus el Josep Mora. En la següent jugada, Ari Pujol robava i tornava a anotar. Només un triple de l’Igualada en aquest tram podia frenar les mataronines: 47-39. L’Igualada va amagar en reaccionar –quatre punts seguits- però Laia Flores de tres posava terra pel mig de nou. A dos minuts pel final les mataronines guanyaven 53-49, resultat que ampliarien amb tirs lliures i un triple a dos segons per acabar que gairebé matava el matx: 59-49.

En el darrer període Olga Ruano va estar esplèndida. Talavera i després Pujol donaven màxim avantatge a les mataronines (66-49) i el partit ja no s’escaparia. Ruano sota cistella feia de les seves i anotava dos punts més. Després faria un tap espectacular en una jugada que acabaria en falta pel Platges: 69-51. Ruano seguia on fire en la zona i augmentava una diferència que seria de vint punts gràcies també a una bona finalització de Laia Flores, que anotava després d’una pilota robada per la defensa unionista. El 73-53 donaria pas a un repartiment de cops que acabaria amb la força de Ruano imposant-se i augmentat la diferència a 79-57. A quatre per acabar, Del Santo seguia obrint escletxa i Ruano amb el seu particular espectacle: dos més sota cistella.

Els últims minuts van servir per veure una bona aportació de Blanca Garcia i a Claudia Garcia estrenant-se amb una gran jugada: recupera un rebot en atac i de moviment subtil feia el 87-61. Al final, un triple de les visitants tancaria el partit amb un clar 87-64 aconseguit gràcies a la bona defensa en la segona part.