dijous, 8 de novembre del 2012

César Aneas: "Tenim problemes de concentració en alguns inicis de partit"




publicat per www.mataroradio.catDc, 07/11/2012  Marc Mayola

Sortir a la pista concentrades i amb la tensió competitiva necessària per començar a resoldre el partit en el primer quart. El tècnic del Platges de Mataró femení, César Aneas, insistirà amb aquest missatge a les seves jugadores. Ha detectat relaxació inicial davant rivals teòricament inferiors.
Victòries com la del passat cap de setmana a Cornellà, per més de 30 punts de diferència, s’estan convertint en el pa de cada dia pel Platges de Mataró. Una situació envejable, però també perillosa perquè és més fàcil caure en l’autocomplaença. De fet, el tècnic local, César Aneas, considera que aquest és el principal problema de l’equip, sobretot en els partits de casa. Apunta que sovint surten a la pista sense la tensió necessària per marcar diferències des del principi. Aquest diumenge, davant el Torelló, volen mostrar millors sensacions en aquest sentit.
El Platges lidera la classificació amb un balanç de set victòries i una derrota. És el mateix registre que el segon classificat, el Joventut Les Corts, però les mataronines encapçalen la taula per millor basket average. Aneas admet que abans de començar la temporada haurien signat amb els ulls tancats aquesta situació, més encara tenint en compte que el calendari incorporava sortides realment complicades.

Masculí
L’equip masculí, per la seva part, s’està mostrant com un equip molt regular. Com a mínim pel que fa al balanç de victòries-derrotes (4-4). El conjunt de Quique Spà no és capaç d’enllaçar una sèrie de victòries important, però a la vegada es recupera ràpid de les ensopegades per tornar a guanyar de seguida. El tècnic local és conscient que l’equip no ha arribat a las seva plenitud, però creu que progressa adequadament.
La sensació és que el Platges jugarà el seu millor bàsquet a la recta final de la temporada, coincidint també amb el retorn a les pistes del seu jugador més determinant. Marc Forcada, en ple procés de recuperació de la lesió al genoll, podria tornar a jugar després de les festes de Nadal. L’objectiu és mantenir un balanç de resultats equilibrat per arribar a les últimes jornades amb opcions de lluitar per tot.
Els mataronins visiten dissabte el Montgat, que ara mateix suma una victòria més a la classificació. El rival comarcal va superar el Platges en el dos partits de la temporada passada. Spà reconeix que no s’han sentit mai còmodes davant un equip tant físic.
Però aturar els pivots del Montgat no serà, només, feina dels jugadors del Mataró que també ocupen aquesta posició. La batalla dins la pintura serà important, però els homes exteriors tindran responsabilitats defensives cabdals.
El Platges vol iniciar una ratxa de victòries, després de superar el Blanes a casa, amb comoditat, en l’últim partit de lliga.