dimecres, 11 de juliol del 2012

Acord històric per desencallar el conflicte del Pati del Cafè Nou




L’espai es convertirà en una plaça pública a disposició de la ciutat

L’Ajuntament de Mataró, el Centre Catòlic, el Patronat de la Sagrada Família i la Unió de Cooperadors han firmat un conveni històric que permet desencallar el conflicte del Pati del Cafè Nou. Així, les parts han acordat que l’espai es converteixi en una plaça pública a disposició de la ciutat ja que se n’ha fet la cessió a l’Ajuntament. Malgrat tot, les negociacions continuen obertes perquè cal buscar un pacte per fer front a les diferències sobre la utilització del Cafè Nou.

Les quatre parts signants han aconseguit arribar a un acord que han coincidit a valorar com a històric. El Pati del Cafè Nou es convertirà en una plaça pública d’aquí a un any aproximadament, quan l’Ajuntament, que es farà càrrec de l’arranjament i el posterior manteniment, n’hagi fet les reparacions necessàries. Així ho ha explicat Joan Mora, alcalde de Mataró, que ha afegit que “el procés segueix obert i ens marquem un límit de 30 mesos per finalitzar les negociacions pel procés urbanístic referent al Cafè Nou”.

Retorn a la ciutat
Tots quatre cantons han valorat l’acord positivament i han afirmat que és un pas endavant per acabar amb el conflicte històric que ha envoltat aquest espai des dels inicis de la democràcia. Antoni Blanch, President del Centre Catòlic, ha assegurat que “és un acord que farà que la ciutat gaudeixi d’un espai que volem que sigui de trobada” encara que ha remarcat que “la situació econòmica ha fet que la solució per la que s’ha optat no sigui la més costosa, però sigui igualment eficient”. En el mateix sentit, Anna Huertos, presidenta de la Unió de Cooperadors, ha deixat clar que “el conveni ens permet superar diferències i permetre que aquest espai sigui  per tots els mataronins”. D’aquesta manera, segons ha dit Joan Mora, “cap part en surt perjudicada i l’únic que se’n treu és la voluntat de fer d’aquesta plaça un lloc perquè l’utilitzi la ciutat”.

A l’acte també hi ha assistit Joaquim Llorens, president de la Fundació Sagrada Família, així com els representants dels grups municipals i membres de les associacions implicades.

publicat per
Mireia Biel
9 de juliol de 2012