dijous, 12 de juliol del 2012

L’ajuntament obrirà el pati del Cafè Nou a la ciutat en un temps màxim d'un any




L’ajuntament rep cedit el pati del Cafè Nou i l’obrirà a la ciutat. Es tracta d’una de les accions emmarcades en l’acord signat l’ajuntament de Mataró amb la Fundació Unió de Cooperadors, el Patronat sagrada Família i el Centre Catòlic. Un pacte que planteja consensuar i aprovar un projecte per adequar durant el proper any el Pati del Cafè Nou per a l’ús de la ciutat.
El president del Centre Catòlic, Antoni Blanch, ha volgut destacar la importància d’un espai vital del centre de la ciutat. També ha recordat el temps que ha costat aconseguir que la seva obertura a la ciutat pogués ser una realitat donada la situació econòmica. A més Blanch ha demanat la col•laboració de totes les entitats i de la ciutat per aconseguir que el pati sigui espai dels mataronins en el mínim temps possible.
En aquest pacte amb Fundació Unió de Cooperadors, el Patronat sagrada Família i el Centre Catòlic s’emmarca en la voluntat de recuperar el patrimoni històric de la Unió de Cooperadors de Mataró per l’ús de la ciutat i el servei del cooperativisme. La presidenta de la Unió de Cooperadors de Mataró, Anna Huertos, ha volgut recordar la figura de persones com Pep Manté o Aureli Masafrets que van treballar per assolir la fita de preservar el patrimoni dels cooperadors per al benefici de la ciutat.
La despesa per l’adequació del Pati del Cafè nou no ha de ser, segons l’alcalde Joan Mora, gaire elevada. Els treballs consistiran en feines d’arranjament bàsiques com la consolidació d’alguns murs o la retirada de sostres d’uralita, entre d’altres.

publicat per
Clara Sanchez
9 de juliol de 2012