dimarts, 12 de juny del 2012

Jordi Ventura jugarà diumenge l'últim partit de la seva carrera esportiva




13 temporades jugant amb el primer equip de la Unió Esportiva Mataró i expulsat, per primera vegada, en el partit de comiat davant la seva afició. Jordi Ventura, capità i base del Platges, va patir l’afany de protagonisme dels àrbitres en la tornada de l’eliminatòria contra els Lluïsos.
Agre comiat de Jordi Ventura davant els seus. Trist per la derrota i decebut amb una actuació arbitral esperpèntica. El base, i capità etern del Platges, creu que els àrbitres van actuar amb prepotència i amb actitud provocadora.
Segons Ventura, els àrbitres van falsejar l’acta del partit per justificar la seva desqualificació. D’entrada, van xiular una estrambòtica tècnica per una suposada simulació de falta en atac per part de Ventura. A partir d’aquí, la versió del jugador difereix sensiblement del document redactat pels àrbitres.
Els àrbitres volien ser els protagonistes del partit i ho van aconseguir. Amb aquesta lògica explica Ventura l’actuació dels col•legiats durant el partit de tornada de l’eliminatòria decisiva davant els Lluïsos de Gràcia. Assegura que eren conscients que es retirava, com també Paco Hernández, i que en certa manera volien assumir el protagonisme que no els pertocava.
La millor actuació arbitral és aquella que passa desapercebuda. Si encara cueja uns dies després, mal símptoma. La veritat és que Ventura expressa el sentiment generalitzat a tots els estaments del club. És evident, però, que altres factors intervenen per explicar la derrota.
El 58 a 53 final no servia als mataronins per imposar-se, després de la derrota per 65 a 60 a Gràcia. La normativa de la Federació Catalana, modificada fa un parell d’anys, envia aquestes eliminatòries a la pròrroga a diferència del que passa a Europa, on guanya l’equip amb més punts fora de casa en cas d’empat en el global.
Després de més d’una dècada dirigint el joc de l’equip mataroní des de la posició de base, Jordi Ventura ha decidit posar el punt i final a la seva carrera esportiva amb 30 anys. Arrossega molèsties constants al maluc i l’única manera de continuar passaria per una operació que tampoc és garantia de res.
A banda dels problemes físics, el desgast psicològic també s’ha fet evident després de tantes temporades al peu del canó. Jordi Ventura prefereix donar pas a noves generacions.
Ventura jugarà l’últim partit amb el Platges aquest diumenge, a les cinc de la tarda, a la pista del Sant Josep de Badalona. Els mataronins s’enfronten al Reus en el duel pel tercer lloc.

publicat per
Marc Mayola
12 de juny de 2012