dilluns, 11 de juny del 2012

El Platges diu adéu a l’ascens a Lliga EBA

El conjunt mataroní no pot remuntar l’eliminatòria davant el Lluïsos de Gràcia i acaba perdent 66-67 a la pròrroga

El Platges de Mataró no va poder remuntar els cinc punts de desavantatge del partit d’anada de semifinals de Copa Catalunya a la pista dels Lluïsos de Gràcia (65-60), i l’any vinent en principi no jugarà a Lliga EBA. Diem en principi perquè segons el pla de competició només pugen a Lliga EBA els dos primers classificats de la fase d’ascens, però ara s’ha d’intentar quedar tercer per si algun dels dos equips que pugen renuncien o per si la Federació Espanyola posa a disposició més places de Lliga EBA.

El conjunt mataroní, malgrat totes les adversitats que va patir abans i durant tot el partit, va estar a punt d’aconseguir la remuntada quan en el darrer minut del temps reglamentari guanyava de set punts (58-51). Però no es va poder sentenciar i al final del quart període el resultat era de 58-53 i l’eliminatòria s’havia de decidir a la pròrroga. En els primers instants de joc del temps extra el Platges semblava tenir el matx controlat, però en els darrers minuts de joc els visitants, molt més frescos físicament, es van emportar el gat a l’aigua.

Mal inici de partit groc
El matx no va començar gens bé pels interessos mataronins amb un Platges que només va ser capaç d’anotar 9 punts en el primer quart, en canvi l’equip gracienc anotava amb certa facilitat i es trobava molt més còmode del que havien pensant abans de començar el partit. En el segon període les coses semblava que no milloraven quan els visitants es van posar deu punts a dalt, però en els darrers minuts del segon període, gràcies a la velocitat que va imprimir en el joc Sergi Ventura i als punts de Paco Hernàndez , el conjunt mataroní va marxar al descans només quatre punts per sota (28-32).

Els àrbitres es converteixen en els protagonistes
En els primers minuts de la segona part el Platges va empatar ràpidament el matx davant un conjunt barceloní que semblava una mica tocat. Però el Platges va deixar escapar l’oportunitat de posar-se per davant, i l’equip gracien ho va aprofitar per tornar a marxar en el marcador. Comentar que els visitants en aquest tercer període van comptar amb l’ajuda dels col·legiats del matx, que a part de deixar repartir estopa als visitants durant tot el partit, van desqualificar al capità Jordi Ventura que jugava el seu darrer partit al Palau Josep Mora amb la samarreta groga.

La jugada polèmica del matx va venir quan un dels àrbitres del matx va assenyalar una antiesportiva al capità groc per intentar forçar una falta en atac d’un rival. Ventura, que a la primera part ja va havia rebut una altra antiesportiva, va protestar la decisió arbitral i va rebre una altra falta que el va enviar a la banqueta. Tal i com va passar en el partit d’anada, els àrbitres van deixar jugar molt dur a l’equip gracienc, no així al conjunt mataroní que veia com a la mínima queixa dels barcelonins els àrbitres xiulaven falta. A això se li han de sumar les contínues advertències que van fer al tècnic visitant per viure tots els atacs del Platges dins de la pista molestant en moltes ocasions als jugadors grocs, un comportament molt poc esportiu que no va rebre cap sanció.

La remuntada es va escapar de les mans
Al final del darrer quart amb el gran dels Ventura expulsat, sense Marc Forcada, que no ha pogut jugar cap partit de l’eliminatòria per lesió, i amb els àrbitres en contra, el conjunt mataroní va treure el geni i amb el suport del públic groc que es va engrescar gràcies als errors arbitrals va entrar de nou en el partit. El petit dels Ventura amb la lluita sota els taulells de Paco i Varela, va capgirar el marcador i es va arribar a posar set punts a dalt en el marcador a manca d’un minut pel final.

El conjunt mataroní havia fet el més difícil i ara tocava rematar la feina, però una cistella del Lluïsos posava el 58-53 en el marcador i deixava empatada l’eliminatòria a manca de 46’ segon pel final. El tècnic mataroní Quique Spà va demanar temps mort per preparar el que podia ser el darrer atac groc i el que donés la victòria i l’ascens, però la jugada no va sortir bé, i després que Sergi Ventura no trobés espai per tirar, la pilota va anar a parar a mans de Paco Hernàndez que va entrar a cistella, però el seu tir no va entrar i en l’intent de capturar el rebot ofensiu el pivot mataroní va fer falta personal sobre Tena. Comentar que Hernàndez quan es disposava a tirar a cistella va rebre una més que possible falta personal del seu defensor.

Tot semblava perdut, però Tena va errar els dos tirs lliures que haurien donat la victòria al seu equip, el Platges va capturar el rebot i va sortir ràpidament al contraatac, la jugada va acabar amb un triple sota la botzina de Sergi Ventura que hauria donat el triomf, però la pilota no va tocar ni ferro i es va arribar a la pròrroga.

El somni de l’ascens s’acaba a la pròrroga
En els primers minuts del temps extra el Platges era l’equip que semblava estar més sencer i va tornar a posar-se set punts a dalt, però després de la lesió d’Ariño, que va ser envestit per un rival, l’equip groc es va quedar sense recursos en atac. Només Llorenç Mons va semblar tenir la fórmula de trencar la defensa local, però va ser insuficient  per superar un Lluïsos que en els darrers minuts va renéixer i es va acabar emportant la classificació i fins i tot el partit (66-67).

Ara com hem dit queda l’última bala d’acabar tercers i esperar que es pugui pujar, però la veritat és que aquest ha estat un cop molt dur per a un equip que ha fet una grandiosa temporada, però que ha arribat molt just d’efectius al final de temporada, la marxa de Fabregat, després la lesió de Forcada i per últim la injusta expulsió del gran capità en el partit decisiu han passat factura. Tot i això ens hem de quedar amb la gran actuació del petit dels Ventura que va demostrar estar a l’alçada d’agafar el relleu del seu germà la temporada vinent.

PLATGES DE MATARÓ – LLUÏSOS DE GRÀCIA 66-67
PLATGES: Jordi Ventura (3), Rafa Gonzàlez (3), Paco Hernàndez (20), Ignasi Ariño (7), Llorenç Mons (10) cinc inicial, Sergi Ventura (13), David Garcia (4), Conrad Varela (6), Jordi Sànchez.
MARCADOR: 9-15, 28-32, 35-43, 58-53, 66-67.