dilluns, 11 de juny del 2012

El Platges cau contra els Lluïsos però podria pujar si guanya el partit pel tercer lloc




El Platges de Mataró tindrà una última ocasió d’aconseguir l’ascens a la Lliga EBA. El president de l’entitat mataronina, Joan Ventura, explica que la Federació els ha assegurat que el tercer classificat de Copa Catalunya també té dret a pujar de categoria.
Els jugadors no ho sabien. De fet, només ho sabia la directiva i l’entrenador, Quique Spà. L’estructura i el format de competició d’aquestes categories de bàsquet, com en d’altres esports, és un autèntic trencaclosques que pot variar tranquil•lament d’una temporada a una altra. La qüestió és que la Federació Catalana va comunicar a la Unió Esportiva que el tercer classificat de Copa Catalunya també aconsegueix l’ascens a EBA de cara la temporada que ve. D’aquesta manera, el partit de tornada contra els Lluïsos de Gràcia, que va acabar amb decepció, no era a caixa o faixa sinó simplement la primera oportunitat de certificar l’ascens, a banda de l’accés a la final de la categoria. Joan Ventura és el president del Platges de Mataró.
El tècnic dels mataronins, Quique Spà, remarca els motius per no dir res a l’equip abans del partit de tornada contra els Lluïsos. L’objectiu era mantenir la tensió competitiva dels jugadors de cara un enfrontament en el qual havien de remuntar cinc punts.
El Platges havia de remuntar el 65 a 60 del partit d’anada. De seguida va quedar clar que seria una missió molt complicada. El nerviosisme era evident a les files locals i el conjunt de Gràcia jugava més còmode especulant amb els cinc punts d’avantatge i practicant la seva clàssica defensa agressiva. El partit es movia en els paràmetres que desitjaven els visitants.
El president del Platges apunta que la Federació es va equivocar a l’hora de designar els àrbitres. Segons Ventura, no estaven preparats per xiular amb garanties un partit d’aquesta importància i van perdre els papers davant la pressió que es respirava al Palau.
Al descans, el 28 a 32 no feia presagiar res de bo. La dinàmica de marcador escarransit no canviaria durant el tercer quart. Parcial de 7 a 11 i 35 a 43 pels Lluïsos, que controlaven la situació. Amb aquest marcador de minibàsquet era gairebé impensable calcular una remuntada mataronina, més encara tenint en compte la pèssima estadística del Platges en els llançaments de tres (3 de 20 en tot el partit).
Quan tot semblava perdut, la tècnica i desqualificació de Jordi Ventura, que jugava el seu últim partit al Palau, esperonava els locals. El Platges capgirava el marcador fins el 58 a 53 (Parcial de 23 a 10 en l’últim quart).
En aquesta eliminatòria no s’imposava l’equip amb més punts fora de casa, en cas d’empat, i per tant tot s’encaminava a una pròrroga dramàtica. El Platges va situar-se per davant en el global de la sèrie, però els Lluïsos van mantenir la tranquil•litat per reaccionar i acabar guanyant per 66 a 67. Fi del somni i tarda tràgica al Palau d’Esports. La decepció era important, però el president resta dramatisme a la derrota.
La qüestió és que el Platges jugarà contra el Reus, a partit únic i a una seu encara per determinar, el partit pel tercer lloc que segons la Federació tindrà el premi de l’ascens. De totes maneres, els mataronins arriben molt justos de forces a la cita i Quique Spà no amaga el seu pessimisme.
De fet, aquesta setmana els mataronins només entrenaran una vegada per tal de recuperar forces de cara el partit contra el Reus.

publicat per
Marc Mayola
11 de juny de 2012