dilluns, 11 de juny del 2012

El Platges de Mataró perd i es queda fora de la final de Copa Catalunya

Els mataronins forcen la pròrroga, però no rematen la feina davant els Lluïsos de Gràcia; Jordi Ventura diu adéu a una vida dedicada a l’entitat

Platges de Mataró 66-67 Lluïsos de Gràcia
Platges de Mataró:Paco Hernández (20), Llorenç Mons (10), Ignasi Ariño (7), Jordi Ventura (3), Rafa González (3) -cinc inicial- Sergi Ventura (13), Garcia (4), Varela (6), Sánchez (3).

No va poder ser. Es va lluitar fins el final, però el Platges de Mataró no estarà a la final de Copa i perd la primera opció de pujar a lliga EBA . El conjunt mataroní tenia el repte de remuntar al Palau Josep Mora una diferència de cinc punts davant els Lluïsos de Gràcia. I després de molts problemes i d’anar a remolc durant gairebé tot el partit, el miracle va estar a punt de convertir-se en realitat: un tram final espectacular dels unionistes va servir per empatar l’eliminatòria i forçar la pròrroga. Allà, durant uns instants, es va estar classificat, però els darrers minuts van dilapidar les esperances mataronines. Derrota per 66-67 en l’adéu de Jordi Ventura al Josep Mora, que va viure el seu últim partit.

El Platges de Mataró no va estar al seu nivell habitual durant bona part del partit. L’equip de Quique Spà es va mostrar excessivament erràtic en el llançament més enllà de 6’25, només un triple en els dos primers períodes, i això ho va pagar car davant uns Lluïsos de Gràcia que venien a fer el seu partit, allunyat de les intencions de jugar dels mataronins. La diferència de sis punts en el primer quart va reduir-se en el següent, on es va marxar al descans 28-32. Puntuació baixa que no era de l’interès dels locals als que només els valia guanyar per més de cinc punts. Paco Hernández sota cistella va ser clau per mantenir viu als unionistes.

En la represa el joc subterrani dels barcelonins va tenir el beneplàcit d’uns àrbitres permissius que van collar de valent al Platges de Mataró i a Jordi Ventura, perjudicat i apartat del tram decisiu de partit per una controvertida decisió arbitral en tornar del descans. El Platges de Mataró perdia els papers davant tot plegat, àrbitres i joc rival, i l’ascens s’escapava 35-43 amb només un quart per jugar-se. Els mataronins es van fer forts en el joc interior i Sergi Ventura, 13 punts, va agafar protagonisme davant la manca d’efectius. L’equip es posava a menys de dos minuts per acabar dos punts per sobre, i quan faltaven poc més de 30 segons igualaven l’eliminatòria. Encara hi hauria temps per intentar la victòria, però no es van poder escapar de la pròrroga.

Allà, el Platges de Mataró va ser millor durant els primers compassos del temps extra. Els unionistes van inclús estar amb més set, resultat que els donaria el pas a la final de Copa Catalunya. Però mica en mica l’equip es va anar desfent davant uns Lluïsos de Gràcia que van agafar oxigen fins a posar-se només un per sota a mig minut per acabar. El Platges veia que se li acabava el temps i els barcelonins van rematar la feina remuntant i guanyant 66-67.

La tercera posició, darrera oportunitat
La temporada no ha acabat pel Platges de Mataró i encara queda una bala a la recàmara per intentar pujar a la Lliga EBA. Tal i com explica el president de l'entitat, Joan Ventura, durant la setmana passada la federació catalana va confirmar als clubs que "el tercer lloc també permet ascendir a EBA". La confussió s'ha produit perquè aquesta tercera posició "no està contemplada a les bases de la competició", on s'especifica que en principi només ascendiran els dos primers. La Federació, però, va confirmar que el tercer lloc també donava dret a l'ascens.

Els mataronins es jugaran l'última ocasió de pujar de categoria amb el Reus Plom, en un matx que s'ha de disputar a pista neutral que segons Ventura encara no s'ha estipulat. El que sí hi ha és horari: a les 10 del matí del diumenge, 17 de juny. Posteriorment se celebraria la final de Copa Catalunya a les 12.