dilluns, 18 de juny del 2012

El Platges de Mataró perd amb el Reus i acaba quart de Copa Catalunya

Els mataronins diuen adéu a l’opció d’ascens que passava pel tercer lloc del campionat

El Platges de Mataró va acabar amb una derrota la temporada. El conjunt mataroní disputava a Badalona la final de consolació davant el Reus Plom; el vencedor podia tenir dret a pujar a Lliga EBA segons havia confirmat la mateixa federació la setmana abans a l’equip mataroní, però tampoc per aquesta via va ser possible: 76-86 davant un Reus que va anar per davant en el marcador en els trams importants de partit fins a imposar-se de deu punts a un Platges que va reaccionar tard. La millor ratxa anotadora dels unionistes només va servir per posar-se a sis punts del Reus en els últims instants de partit.

El partit va començar amb dos equips molt igualats en totes les facetes. Això provocava que els unionistes, tot i anar per darrera en els primers parcials, plantessin cara al seu rival amb intercanvis en el marcador fins el 17-18 amb el que es va arribar al final del primer període. En el segon, el Reus va aconseguir mica en mica obrir escletxa en el marcador, oscil·lant dels dos als cinc i fins els set punts amb els que es va marxar al descans. 32-39 pel Reus però partit obert encara.

L’inici del tercer període va ser la tomba dels unionistes, que enlloc de remuntar la diferència en el marcador van seguir encaixant un nefast parcial que venia del final del segon període fins col·locar-se 32-46 després de rebre onze punts consecutius. Això va descentrar els mataronins, que van acabar el quart onze punts per sota. Els de Quique Spà van anotar amb facilitat durant el primer tram del darrer període, però el seu rival també ho feia, pel que els atacs mataronins eren estèrils. L’equip va prémer l’accelerador en els últims minuts fins col·locar-se 76-83 després d’un 12-0 que arribava massa tard. Tres punts més del Reus i derrota final del Platges de Mataró. L’equip va recollir pocs rebots en defensa en comparació en els ofensius del rival (19 per 14) i l’encert més enllà de 6’25 tampoc va ajudar a posar-se en el matx tot i que es va intentar: 7 de 32.

Amb aquest enfrontament, ara sí, Jordi Ventura diu adéu a 13 temporades en el primer equip del Platges de Mataró. L’etern base i capità unionista va acabar el seu darrer partit com a jugador en actiu amb 8 punts, un rebot i una assistència.

foto : N. Carrés